Nieuws & Weblog

Black Magic Hyperdeck

  Friday 19 August 2011, 12:57
  Nieuws

Stap voor stap komen audio en video dichter bij elkaar. Het is een trend die met de computerisering definitief is ingezet en die onomkeerbaar is. Ook bij Helios, een audiobedrijf in hart en nieren, heeft de video hardware inmiddels zijn plek gevonden. Zo bieden wij al weer geruime tijd de volledige productlijn van Blackmagic Design aan.

Black Magic Hyperdeck

En daarmee zijn wij klaar voor alweer een volgende revolutie. Een ontwikkeling die is ingezet door de fabrikanten van DSLR (digital single-lens reflex) camera's zoals Canon, Sony, Panasonic en Nikon. Met hun nieuwste camera's kunnen (semi)professionele fotografen naast digitale foto's nu óók full HD video-opnames maken. Met gebruikmaking van dezelfde verwisselbare objectieven en dus met eenzelfde controle over scherptediepte. De grens tussen foto en video begint te vervagen en het schieten van hoge kwaliteit video komt nu binnen ieders handbereik.

Standaard schrijft zo'n camera H.264 gecomprimeerde data naar de geheugenkaart. Steeds meer modellen bieden tevens de mogelijkheid om via de HDMI-uitgang een 10 bit uncompressed signaal te genereren, zonder tussenkomst van de ingebouwde H.264 chip. Een grote stap voorwaarts, want hiermee is het mogelijk geworden om de informatie zonder enig verlies van kwaliteit op te slaan. Geheel vrij van de zo gevreesde compressie-artefacten.

Blackmagic Design biedt met de nieuwe Hyperdeck Shutlle een perfecte, uiterst flexibele oplossing. Hyperdeck Shuttle is een compacte digitale videorecorder die een HDMI- of SDI-signaal direct op een standaard SSD (Solid State Drive) wegschrijft als uncompressed 10 bit QT (QuickTime) file. Klaar voor verdere verwerking in software voor kleurcorrectie (DaVinci Resolve), editing (Final Cut Pro, Premiere) of compositing (After Effects, Combustion, Smoke).

U kunt zo'n file direct vanuit Hyperdeck Shuttle afspelen. De SSD kan ook simpelweg in Hyperdeck Studio worden gestoken. Dit is een 19inch versie die precies zoals een traditionele VCR via RS422 kan worden aangestuurd. En sluit u de SSD rechtstreeks aan op uw Mac of PC, via een SATA dock, een SATA kaart of een interne SATA-bus, dan is diezelfde file eveneens direct aanspreekbaar.

Kortom, een transparante en elegante oplossing die het ook voor postproductie-bedrijven mogelijk maakt om met een eenvoudige en heldere workflow de klant optimaal van dienst te zijn.

http://www.blackmagic-design.com/products/hyperdeckshuttle/
http://www.blackmagic-design.com/products/hyperdeckstudio/