Nieuws & Weblog

Flux Pure Analyzer

  Friday 23 September 2011, 17:31
  Nieuws

Om tot een kloppend eindproduct te komen dient u gedurende het gehele ontwikkelingsproces te weten  wat u doet. Dat geldt voor elk fabricageproces en audio vormt daarop geen uitzondering. Om te weten wat u  hoort is naast een flinke dosis ervaring, een goed afluistersysteem een vereiste. Zo'n audio monitorsysteem, geplaatst in een akoestisch uitgebalanceerde ruimte, presenteert uw oren de informatie die u nodig heeft om  de juiste beslissingen te nemen. We vertellen u tot zover niets nieuws.

Flux Pure Analyzer
Toch bevat een deel van de audio die u waarneemt, informatie die u niet of wellicht te laat opmerkt. Daarom zijn er sinds jaar en dag audiometers die u meer vertellen over de levels van de verschillende kanalen,  over de hoeveelheid energie in een bepaald frequentiegebied, en over het fasegedrag tussen bijvoorbeeld het linker en het rechter kanaal. Wanneer zo'n meter meer doet dan alleen de levels meten, spreken we van een audio analyzer. Audio analyzers zijn er in soft- en hardware. De keuze tussen de twee hangt af van de toegepaste workflow en van uw persoonlijke voorkeur.

Bent u op zoek naar een krachtige, veelzijdige software meter, dan nodigen we u uit om eens te kijken naar de nieuwe Flux Pure Analyzer

Niet alleen ziet deze analyzer er fantastisch uit, alle beschikbare informatie is slim en ergonomisch vormgegeven. Zo is er een scherm dat de correlatie weergeeft tussen fase en frequentie. U ziet zo in een oogopslag niet alleen dat er iets in het audiosignaal uit fase staat maar ook in welk frequentiegebied dat plaatsvindt. Ook prettig is dat de verschillende parameters in het display naar eigen inzicht kunnen worden ingedeeld.

Waar Flux Pure Analyzer zich met name mee onderscheidt is de client/server netwerk functionaliteit. De analyzer zelf bevindt zich buiten de DAW (Digital Audio Workstation). In het audiopad plaats u één of meerdere "audio grabbers". Deze audio grabber stuurt data door naar de Pure Analyzer. De Pure Analyzer kan zich op dezelfde computer bevinden maar ook elders in een netwerk. Het voordeel hiervan is dat er op meerdere punten in de DAW kan worden gemeten terwijl de anayzer op iedere plaats in het netwerk uitgelezen kan worden.

De opbouw is modulair. Zo bevat een van de modules de zo actuele R-128 loudness meter. U betaalt dus alleen voor wat u nodig heeft. Er is echter een probleem. Pure Analyzer is zo goedkoop dat u waarschijnlijk aan de kwaliteit gaat twijfelen. Ons advies: toch maar even een trial versie downloaden.