Lynx Hilo Reference A/D D/A Converter System

Woensdag 04 mei 2011, 11:34 • 7363 keer gelezen

Het nieuwe Hilo Reference A/D D/A Converter Systeem betreft in essentie drie producten in één: Een AD converter, een DA converter en een hoofdtelefoonversterker. Bovendien gaat het hier niet over één maar over drie stereo Digitaal-Analoog converters van dezelfde, hoge kwaliteit. Eén DA output op balanced XLR; één op balanced 6.3mm jack en een aparte DA voor de hoofdtelefoonversterker. Middels de interne 32 kanalen mixer is elke input naar elke output te routen.

De connectiviteit van de Hilo laat weinig te wensen over. Nieuw ontworpen analoge ingangstrappen en bi-lineaire convertertechnologie zorgen voor een uitstekende signaal/ruisverhouding en een ongekende transparantie. Met de digitale I/O's kunt u alle kanten op: AES/EBU, S/PDIF (coax + optical) en ADAT. De Hilo is standaard voorzien van een LT-USB interface waarmee de unit direct op elke computer is aan te sluiten.

Hilo is de eerste converter die volledig te bedienen is via een touchscreen. Een van de mogelijkheden van dit display is het weergeven van diverse PPM en Vu meter lay-outs. De Hilo is FPGA gebaseerd wat betekent dat de functionaliteit van de unit middels updates uitbreidbaar is. Het plan is in de nabije toekomst onder meer het aantal meterschalen uit te breiden en de unit te voorzien van diagnose programma's.

https://www.helios-online.nl/shop/product/16-59/hilo