Nieuws & Weblog

10 redenen om voor Lynx Thunderbolt te kiezen

  Thursday 31 October 2013, 16:45
  Nieuws

De LT-TB lijkt op het eerste gezicht gewoon een optiekaart met een nieuw protocol voor Aurora en Hilo. Lynx Studio Technologies maakt echter duidelijk dat deze Thunderbolt interface niet zomaar een nieuw protocol betreft. Thunderbolt opent mogelijkheden die bij andere computer I/O's ondenkbaar waren. Het aantal audiokanalen lijkt eindeloos, latency problemen worden zo goed als geëlimineerd. 

10 redenen om voor Lynx Thunderbolt te kiezen

6 Aurora's op één Thunderbolt poort
Er kunnen maar liefst 6 Aurora 16 TB units tegelijk op één Thunderbolt poort worden aangesloten. Hiermee kan een configuratie van 192 kanalen worden opgebouwd.

Een Aurora 16 heeft standaard 16 analoge in- en outputs en 16 digitale in- en outputs (AES/EBU) en is daarmee een 32 I/O interface. Het Thunderbolt protocol voorziet in een data doorvoer van 10 gigabit/sec. Met 192 kanalen I/O op 192kHz/24BIT is het verbruikt aan bandbreedte nog altijd slechts 12%. Op een computer met meerdere TB poorten kan een veelvoud van het bovengenoemde configuraties worden aangesloten.
 

De LT-TB maakt gebruik van tweede generatie Thunderbolt technologie.
Waarom is dit belangrijk? TB apparatuur die eerder op de markt verscheen maakt doorgaans geen gebruik van de TB busstructuur. Deze apparaten werken met FireWire over Thunderbolt. De  datadoorvoer is hierbij beperkt. Het gevolg is dat er slechts twee apparaten per poort kunnen worden aangesloten. De Lynx LT-TB maakt zoals gezegd optimaal gebruik van het TB protocol waardoor er veel meer apparaten kunnen worden aangesloten..

Bovendien is de tweede generatie Cactus Ridge Thunderbolt controller waarvan de LT-TB zich bedient, stabieler en betrouwbaarder.

Eerste Thunderbolt audio interface met certificering voor zowel Mac als PC.
Apple was de eerste die computers maakte met TB. Sindsdien zijn er Intel PC op de markt verschenen van o.a. ADK, Hewlett Packard, Lenovo, Asus en Acer die ook van TB poorten zijn voorzien. Thunderbolt is een gezamenlijke ontwikkeling van Apple en Intel. Het leidt daarom geen twijfel dat er veel meer PC met TB op de markt zullen komen. Aurora TB is er klaar voor.

De LT-TB compatibel met elk Thunderbolt apparaat op de markt.
De ontwikkeling van LT-TB betekende maanden van intensief testen. Apple en Intel hielden daarbij de supervisie. Zij willen kunnen garanderen dat elk nieuw TB apparaat robuust, compatibel en up-to-date is. Lynx heeft dat proces volledig doorlopen met een officiële TB certificering tot gevolg.

De LT-TB is gebaseerd op PCIe technologie via Thunderbolt.
Simpelweg gesteld, het betreft hier PCIe "getunneld" via Thunderbolt. Thunderbolt fungeert als een hoge snelheid geleider voor PCI Express.

Waarom is dat zo belangrijk?
Ten eerste: PCIe is voor Lynx zeer bekend terrein. De AES16e PCI Express kaart is al weer 5 jaar op de markt. Lynx heeft goed doorontwikkelde drivers en bovendien veel ervaring op dit gebied. Een groot deel van de bij hen bekende techniek hebben ze opnieuw kunnen toepassen in de LT-TB.

Ten tweede: PCI Express biedt een zeer snelle, stabiele audio doorvoer met een zeer lage latency. Als klanten in het verleden vroegen naar beste interface voor Aurora en Hilo, wees Lynx hen altijd op de voordelen van de AES16(e) kaart. Met de LT-TB creëert Lynx een audio verbinding met dezelfde voordelen.

Low latency monitoring.
Deze PCIe technologie voor audio transport is veel efficiënter dan bijvoorbeeld USB of FireWire. TB belast de CPU veel minder zwaar waardoor er kleinere buffers kunnen worden aangehouden met een lagere latency (vertraging) tot gevolg. Monitoring via de hardware (dus in de interface) met "zero" latency is nog altijd beschikbaar in de Aurora en Hilo converters. Maar wanneer er toch via de CPU wordt geroute garandeert de efficiëntie van de LT-TB in combinatie met de PCI Express implementatie een extreem lage latency.

De LT-TB is compatibel met elke bestaande Aurora en Hilo converter.
Lynx Aurora en Hilo converters zijn toekomstbestendig. De LSlot interface zorgt ervoor dat de units d.m.v. uitbreidingskaarten geschikt zijn voor ADAT, Pro Tools HD, MADI, USB en legacy FireWire. Daar wordt nu Thunderbolt aan toegevoegd. De aanschaf van een Aurora of Hilo betekent dus niet het kopen van wat er op dit moment in de mode is. Het is een investering voor lange termijn.

Oudere Aurora's of Hilo's hoeven alleen een firmware upgrade te ondergaan om met een LT-TB te kunnen werken.

De LT-TB vergroot de mixer mogelijkheden van een Aurora.
Zodra de LT-TB in een Aurora is geplaatst neemt de interne 64x32 mixer de regie over. Het is dan mogelijk om complexe mixen te maken en routing functies te gebruiken. De interne mixer wordt bestuurd met  een nieuwe Windows of Mac applicatie. Deze software biedt een sterk verbeterd visueel overzicht van de routing van Play-, Record- en Digitale output kanalen. Nieuw zijn ook de verbeterde level meters, faders, panning- en link functies.

Hot Swap
Thunderbolt apparaten kunnen aangesloten en afgekoppeld worden zonder dat een computer reboot noodzakelijk is. Bijvoorbeeld: Je kunt een Hilo ontkoppelen, een TB hard disk aankoppelen en daarna de Hilo weer aankoppelen zonder dat de computer crasht. Blauwe schermen behoren vanaf nu tot het verleden.

Produced in the USA
Lynx LT-TB apparatuur zal vanaf eind november leverbaar zijn. LT-TB wordt, net als alle andere Lynx producten, geproduceerd in California USA. Kwaliteit en levertijd gegarandeerd.