Nieuws & Weblog

ATC Entry Series

  Thursday 24 April 2014, 11:06
  Nieuws

Niets zo leuk als het luisteren naar een set mooie luidsprekers. Wanneer het bronmateriaal in orde is en de DA converter op niveau, dan is een luistersessie telkens weer een belevenis.

Monitoring is een van de belangrijkste onderdelen uit ons productaanbod. Elke week vinden hier luistersessies plaats waarbij keer op keer blijkt hoe verschillend mensen luisteren en hoe meningen en smaken uiteen lopen. Dat houdt het vak interessant en spannend. Deze week kregen we er een nieuwe ervaring bij. Luisteren naar de nieuwe "Hifi Passive Series" van ATC Loudspeakers.

Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij naast de Pro Series ook de hifi lijn van ATC. Dit Engelse topmerk vervaardigt sinds 1976 studiomonitoren en Hifi luidsprekers en behoort inmiddels tot de absolute top.

Het grootste deel van hun hifi-lijn verschilt alleen cosmetisch van de studiomonitoren. Men past dezelfde componenten toe als in de pro series. Het zijn zondermeer prachtig klinkende luidsprekers maar lang niet geschikt voor ieders portemonnee.

Daarom is er de ATC "Hifi Passive Series". Aantrekkelijk geprijsde luidsprekers, zeker wanneer men reeds over een goede eindversterker beschikt.

De "Hifi Passive Series" is al een aantal jaren en heeft diverse prijzen in de wacht gesleept. Onlangs is deze serie geheel vernieuwd. De nieuwe range is voorzien van een door ATC zelf ontwikkelde "Super Tweeter", een nieuw passief filter en een nog mooier afgewerkte kast.

Wij waren natuurlijk erg benieuwd hoe ze presteren. Bovendien vroegen wij ons af of deze luidsprekers ook als studiomonitor kunnen dienen.

Onlangs hebben we onze eerste luisterervaring opgedaan en we zijn enthousiast. De eerste indruk: Bepaald geen gewone hifi luidspreker. Het stereo- en dieptebeeld is bijzonder goed, zoals we dat gewend zijn van de pro-lijn. Veel detail gecombineerd met een aangenaam totaalbeeld. En niet te vergeten, een zeer hoog LVT* gehalte en een prima WAF* score.

Of ze voldoen in de studio zal nog moeten blijken. Dat gaan we op korte termijn testen. Maar voor gebruik in de huiskamer kunnen we ze alvast van harte aanbevelen.

Wij nodigen je uit om hier te komen luisteren.

Het Helios Team

*   LVT = Leuk Voor Thuis

** WAF = Wife Acceptance Factor