Nieuws & Weblog

ATC SCM20A SL Pro: SL techniek en Super Tweeter

  Wednesday 10 September 2014, 17:55
  Nieuws

Het  is niet elke dag dat ATC, the Acoustic Transducer Company, een nieuwe monitor op de markt brengt. Deze Engelse fabrikant gaat namelijk niet over een nacht ijs.  Dat geldt zeker voor de nieuwe SCM20A SL Pro (V2). Zowel de twee drivers als de twee versterkers van deze monitor zijn van de grond af aan ontwikkeld.  

ATC SCM20A SL Pro: SL techniek en Super Tweeter

R&D Engineer Richard Newman is verantwoordelijk voor het ontwerp van de SH-25-76S tweeter. Hij werd bijgestaan door ATC oprichter Billy Woodman. Newman heeft naast nieuwe, ook een aantal bestaande technieken toegepast die we terugvinden in ATC's befaamde dome middriver. De productie van deze bijzondere tweeter vindt plaats in eigen huis. Naar verwachting zal de SH-25-76S ook toegepast worden in de grotere 3-weg systemen.

De 6 inch laag driver is een doorontwikkeling op de driver die we kennen van de SCM20A Pro. Deze nieuwe driver met 3 inch spreekspoel is geconstrueerd op basis van "short-coil, long-gap topology". Dit houdt in dat zelfs bij een zeer grote excursie (uitslag) de spreekspoel nooit buiten het magnetisch veld geraakt. De driver is tevens voorzien van ATC's SL (Super Lineair) technologie waarmee non-lineaire vervorming met minimaal 15% wordt verlaagd. 

De nieuwe klasse A/B geschakelde 200W/50W MOSFET versterker produceert minder warmte en is 10dB stiller dan zijn voorganger.

De SCM20A SL pro is vanaf oktober 2014 verkrijgbaar via de professionele audio vakhandel.

Meer informatie op www.atc.audio