Nieuws & Weblog

AVID kondigt Pro Tools 12 aan

  Monday 26 January 2015, 12:12
  Nieuws
Eerder dan verwacht heeft AVID op de NAMM show in Anaheim Pro Tools 12 aangekondigd. Een nieuw versienummer suggereert een flinke functionaliteit-upgrade. Voor de gemiddelde gebruiker zijn de verschillen echter niet heel groot. Wat Pro Tools 12 op dit moment met name onderscheidt is de Cloud functionaliteit.
AVID kondigt Pro Tools 12 aan
AVID werkt al geruime tijd aan het concept "AVID Everywhere". Zij stellen dat een deel van hun klanten projecten in de Cloud wil kunnen zetten om zo eenvoudiger met andere partijen te kunnen samenwerken. Bovendien is projectdata op die manier overal bereikbaar. Mits je over een snelle internetverbinding beschikt natuurlijk.

Met de komst van Pro Tools 12 introduceert AVID ook een nieuw verkoop- en licentiemodel.

Bezitters van een Pro Tools licentie kunnen een support- en onderhoudscontract afsluiten. Ondersteuning en upgrades zijn gedurende de contractperiode kosteloos. Voor wie geen contract afsluit is upgraden echter niet meer mogelijk. Dit nieuwe licentiemodel heeft daarmee een enigszins dwingend karakter. Ook nieuw is dat Pro Tools 12 voor een bepaalde periode kan worden gehuurd.

Voorlopig hoeven Pro Tools 10/11 gebruikers die niet in de Cloud hoeven of willen werken nog niet in beweging te komen. We verwachten dat AVID tegen het eind van dit jaar een datum zal vaststellen waarop 10/11 gebruikers de stap naar 12 gezet moeten hebben om in de toekomst te kunnen blijven upgraden.

We zijn erg benieuwd hoe het concept "werken in de Cloud" en dit nieuwe licentiemodel wordt ontvangen. Reactie zijn welkom.