Nieuws & Weblog

AVID lanceert S6 control surfaces voor Pro Tools op IBC

  Wednesday 11 September 2013, 13:25
  Nieuws

Op vrijdag de 13e (waarom ook niet?) presenteerde AVID op IBC Amsterdam, hun nieuwe S6 control surfaces. Met de acquisitie van Euphonix, nu zo'n 5 jaar geleden, had AVID als doel de knowhow van dit bedrijf in te zetten voor toekomstige producten op zowel hard- als softwaregebied. De Pro Tools 10/11 channelstrip was daarvan een voorproefje. Het is dus geen geheim dat de S6 controllers zwaar leunen op voormalige Euphonix knowhow.

AVID lanceert S6 control surfaces voor Pro Tools op IBC

Het concept van de S6 verschilt radicaal  van die van eerdere Pro Tools controllers. Zo is de opbouw volledig modulair. Elke module heeft zijn eigen processor en communiceert met de Pro Tools computer via een router/hub. De beschikbare modules zijn: Master Touch Module (MTM), Fader Module, DSP Module, Knob Module en de Display Module.

Er zijn dus vele configuraties mogelijk. Toch moet vooraf gekozen worden voor een Master/frame versie: M10 of M40. De M10 heeft een vaste indeling en is leverbaar in een 8, 16 en 24 fader versie. De M40 kan worden geleverd tot aan 64 faders en kan naar eigen inzicht worden samengesteld.

Voor meer informatie over de S6 M10 en M40 staan we u graag persoonlijk te woord.