Nieuws & Weblog

AVID S3, Small Format, Big Mixing

  Monday 13 October 2014, 20:17
  Nieuws
Sinds Premier Mark Rutte er wat onhandig gebruik van maakte, is de term "Olifant in de kamer" weer helemaal actueel. Die uitdrukking zou ook van toepassing kunnen zijn op Pro Tools producent AVID. AVID weet dat hun assortiment een lacune vertoont maar repte daar nooit over. De afstand van de Artist Series tot aan de eerst opvolgende controller, de C|24, is namelijk te groot. AVID leek doof voor de vele verzoeken uit de markt. Tot vandaag!
AVID S3, Small Format, Big Mixing

Nieuw en toch al ruim een jaar op de markt: Maak kennis met Pro Tools "S3".

Zo'n 12 maanden geleden introduceerde AVID de S3L, een compact mixsysteem met losse I/O/DSP unit, bedoelt om live muziek te mixen. De controller van dat systeem is de S3.

Vorige week, tijdens de AES in Los Angeles, werd diezelfde controller, nu als los product, opnieuw geïntroduceerd als volwaardig Pro Tools bedienoppervlak. De ALPS faders, encoders en multi-color OLED displays kennen we van de AVID S6, S3's grote zus (term voorgesteld door onze emancipatiecommissie).

De Eucon gebaseerde S3 is niet alleen compatible met Pro Tools. Ook Logic, Cubase, Nuendo en andere Eucon compatible DAW's kunnen ermee worden bediend.

Qua prijs past de S3 keurig tussen de Artist Series en de C|24 controller: Euro 3.995,- excl. BTW.

Wil je meer weten dan staan we je graag telefonisch te woord. Of kijk eerst eens bij AVID of op www.helios-online.nl