Nieuws & Weblog

Benchmark ADC16

  Thursday 08 September 2011, 13:45
  Nieuws

Zoals de naam al aangeeft is het merk Benchmark een referentiepunt voor audiokwaliteit. Hun bekendste product is de nog altijd populaire DAC1, Een digitaal naar analoog audioconverter die in verschillende uitvoeringen beschikbaar is. Zo'n 5 jaar geleden bracht Benchmark Media de ADC1 uit. Een hoogwaardige analoog naar digitaal converter waarmee zowel professionele engineers als HiFi liefhebbers hun audiopad hebben verbeterd.

Benchmark ADC16
En nu is er dan de ADC16. Een 16 kanaals AD converter die de klankeigenschappen van de ADC1 evenaart, zo niet voorbij streeft. Praktisch gezien kunnen we vertellen dat elk audiopaar discreet beschikbaar is op zowel AES/EBU formaat als op SP/DIF optisch en coaxiaal. Ook kan de interne word clock generator worden gebruikt als bron voor andere digitale apparaten in de set-up.

Mooi, maar of u daar nu alleen warm voor loopt is de vraag. Het draait uiteindelijk natuurlijk vooral om de klank. De ADC1 was al discussieloos. In de prijsklasse van ± Euro 1.500,- had deze converter weinig tot geen concurrentie. Na uitgebreid te hebben geluisterd durven we te stellen dat de ADC16 minmaal dezelfde kwaliteit haalt. Wanneer u zich dan bedenkt dat de prijs slechts iets meer dan tweemaal die van de ADC1 is, begrijpt u dat we hier wederom met een winnaar van doen hebben.