Nieuws & Weblog

Bezoekers positief over eerste editie The Imaging Days

  Tuesday 09 September 2014, 14:54
  Nieuws
Nog enkele uren, dan ligt de eerste editie van The Imaging Days alweer achter ons. Het door Capitol of Media georganiseerde evenement werd gehouden in de Lichtfabriek Haarlem. Naar schatting 60% van de aanwezigen kwam van buiten Nederland. Het doel van The Imaging Days is om "soundscape artists" met elkaar in contact te brengen en bij elkaar in de keuken te laten kijken.
Bezoekers positief over eerste editie The Imaging Days

We zijn ons er niet altijd van bewust maar het imago van een radio en/of televisiestation wordt voor een groot deel bepaald door de sound van bumpers en leaders die tussen de muziek en videobeelden door wordt uitgespeeld. Elk station heeft zijn eigen sounds en zelfs die veranderen bijna wekelijks mee met de op dat moment geldende trends. Het vernieuwen van station calls en audio onder videoclips is een vak apart. De meeste bezoekers die we spraken vonden het geweldig eindelijk eens vakgenoten tegen te komen waarmee ze kennis en ervaringen konden uitwisselen.

Gedurende deze twee dagen gaven een aantal audio composers demonstraties in o.a. Pro Tools en Ableton. Ze gaven inzicht hoe het eraan toegaat bij het Broadcast station waarvoor zij werkzaam zijn en lieten zien hoe zij bepaalde sounds creëerden. Laag voor laag. Plug-in voor plug-in.

Helios heeft het evenement gesponsord door voor de demonstraties een Audio Workstation ter beschikking te stellen voorzien van een uitgebreid arsenaal aan plug-ins en software.