Nieuws & Weblog

Eerste Lynx Hilo's verwacht eind december

  Thursday 27 October 2011, 10:01
  Nieuws

Het heeft wat langer geduurd dan verwacht maar in december is het dan zover. De eerst Lynx Hilo's zullen dan worden uitgeleverd. Hilo is bepaald niet zomaar een high-end AD en DA converter. Hilo's zeer uitgebreide I/O routing maakt hem interessant voor talloze toepassingen. Eigenlijk is Hilo drie producten in één: Een AD converter, een A-grade hoofdtelefoonversterker en maar liefst drie stereo Digitaal-Analoog converters van dezelfde, hoge kwaliteit.

Eerste Lynx Hilo's verwacht eind december
Eén DA output op balanced XLR; één op balanced 6.3mm jack en een aparte DA voor de hoofdtelefoonversterker. Middels de interne 32 kanalen mixer is elke input naar elke output te routen. 

De connectiviteit van de Hilo laat weinig te wensen over. Nieuw ontworpen analoge ingangstrappen en bi-lineaire convertertechnologie zorgen voor een uitstekende signaal/ruisverhouding en een ongekende transparantie. Met de digitale I/O's kunt u alle kanten op: AES/EBU, S/PDIF (coax + optical) en ADAT. De Hilo is standaard voorzien van een LT-USB interface waarmee de unit direct op elke computer is aan te sluiten. 

 Hilo is de eerste converter die volledig te bedienen is via een touchscreen. Een van de mogelijkheden van dit display is het weergeven van diverse PPM en Vu meter lay-outs. De Hilo is FPGA gebaseerd wat betekent dat de functionaliteit van de unit middels updates uitbreidbaar is. Het plan is in de nabije toekomst onder meer het aantal meterschalen uit te breiden en de unit te voorzien van diagnose programma's.