Nieuws & Weblog

ElskeDeWall op tour met Telefunken DD5

  Tuesday 15 March 2016, 11:02
  Nieuws

Sinds haar debuutalbum 'Balloon Over Paris' (2010) en opvolger 'Brave' (2012) is de ster van singer-songwriter ElskeDeWall snel gestegen. Logisch, want de roodharige Friezin heeft niet alleen een geweldige powerstem, maar laat ook overheerlijke pop-, rock- en soulsongs horen. Ze werkte samen met onder anderen Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest en is een graag geziene muzikale gast bij DWDD. Of misschien kent u haar van de titelsong van de serie 'Moordvrouw'. Of van haar optreden onlangs bij RTL latenight.

ElskeDeWall op tour met Telefunken DD5

De titel van haar derde album, 'Velvet Soldier', komt uit een nummer dat Elske schreef voor haar persoonlijke fluwelen soldaat: haar helper, degene die haar opraapt als het nodig is of samen met haar, schouder aan schouder, vecht en liefheeft. "Een van de beste Nederlandse vocalisten van dit moment." (Nu.nl)

Momenteel tourt ze met haar band langs de theaters in Nederland.

De band bestaat uit: Sietse Huisman – drums, Serge Bredewold – bas, Jasper Westerhof – toetsen, Peter Krako – gitaar en zang en Femke de Walle – gitaar, mandoline en zang.

Voor de drums is gekozen voor de nieuwe Telefunken USA drum-mics. De volle klank van deze robuuste microfoons sprak erg aan. De M82 voor de basdrum is een microfoon met vele mogelijkheden, enorm strak laag met een mooie punch. De extra filters op de M82 werken fantastisch. De M80 voor de snare is eigenlijk dezelfde als de zangmicofoon, maar dan met klem. Een prachtige natuurlijke klank met een open precence is het resultaat.

De M 81 voor toms klinkt bijzonder natuurlijk zonder extra hoogfilter.

Kortom de de Telefunken DD5 drumsset voldoet heel goed en drummer Sietse Huisman is erg tevreden over zijn sound.

F.O.H. Engineer Harry Zwerver.