Nieuws & Weblog

Helios op de X-fi High-End Audioshow

  Thursday 09 July 2015, 11:29
  Nieuws

Wat heeft Helios als pro audio bedrijf te zoeken op de X-fi High-End Audioshow?

Pro Audio en Hifi zijn twee gescheiden werelden. Toch? Pro Audio jongens zijn namelijk nuchtere gasten die niet veel op hebben met koudgetrokken, zilver opgedampte, voorgemagnetiseerde interlinks voorzien van handgedraaide, met Helium gevulde connectors. Toch?

Nou, dat kan wel zo zijn maar op luidsprekergebied komen die twee werelden toch steeds dichter bij elkaar.

Hifi enthousiastelingen zijn grofweg in te delen in twee groepen. Zij die houden van een lekkere sound en zij die uit zijn op de pure ervaring. Die laatste groep wil weten hoe het zit. En als blijkt dat op hun "eerlijke" installatie een albumtrack verschrikkelijk klinkt, dan wordt hij gewoon niet meer gedraaid. Dan had de mix- en/of mastering engineer maar beter z'n best moeten doen.

Bij dit type consument komen twee werelden bij elkaar. Je doet hem/haar, net als de studio engineer een plezier met een luidspreker die het signaal zo realistisch en met zo min mogelijk vervorming weergeeft.

Het Engelse merk ATC heeft altijd naar die puurheid gestreefd. Het opmerkelijke daarbij is dat mix- en mastering engineers die ATC horen daar zonder uitzondering ook plezier aan beleven. Hun reactie is meestal: "Ik hoor alles, weet precies hoe mijn mix in elkaar steekt en geniet er ook nog van".

Daarom vind je ATC studiomonitors ook in de huiskamer van de veeleisende hifi liefhebber. Okay, er zit vaak een mooie walnoten kast omheen maar technisch gezien is deze luidspreker  identiek aan z'n studio equivalent.

Sinds 1.5 jaar distribueren wij ook de Hifi lijn van ATC. Niet alleen de luidsprekers, ook de elektronica. Voeg daar de Benchmark DAC2, de Lynx Hilo en PSI Audio AVAA (active base absorber) aan toe en je begrijpt waarom wij op 26 en 27 september j.l. te vinden waren op de X-Fi show Veldhoven. We willen iedereen bedanken die tijdens deze zeer goed bezochte show onze demoruimte hebben aangedaan.

Hifi-Import Flyer
x-fi-audioshow.nl