Nieuws & Weblog

Ibiza Studio Dimitri Vegas & Like Mike

  Monday 06 July 2015, 11:18
  Nieuws
Dimitri Vegas & Like Mike zijn een Belgisch-Grieks DJ-duo, bestaande uit de twee broers Dimitri Thivaios en Michael Thivaios. IDEAL Audio Belgie heeft voor hen een tijdelijke studio ingericht. Omdat het aanpassen van de akoestiek vanwege de tijdelijke opzet niet mogelijk bleek, is de ruimte elektro-akoestisch gecorrigeerd d.m.v. een Trinnov ST2 Room Optimizer.
Ibiza Studio Dimitri Vegas & Like Mike

De Trinnov ST-2 meet de ruimte door middel van een 3D microfoon. Zo wordt bepaald welke reflecties zich in de ruimte voordoen; welke staande golven er ontstaan en welke looptijdverschillen er bij welke frequentie optreden. Aan de hand van een aantal voorkeursinstellingen corrigeert de ST-2 de onvolkomenheden in het frequentie- en tijddomein. Hierdoor ontstaat er op de luisterplek (sweet spot) een evenwichtig, faserein totaalbeeld.

Waarom een Room Optimizer?
Het verdient uiteraard altijd de voorkeur een ruimte zoveel mogelijk akoestisch te optimaliseren. In bestaande ruimtes is dat vaak maar beperkt mogelijk. Deuren, ramen, parallelle wanden en beperkte hoogte zorgen regelmatig voor akoestische problemen. In die gevallen brengt een Room Optimizer uitkomst.

Lees over Dimitri Vegas & Like Mike op DJ Mag