Nieuws & Weblog

Jeroen Hansma overleden

  Tuesday 23 July 2013, 19:35
  Nieuws
Op 9 juli 2013 is Jeroen Hansma om het leven gekomen. Twee dagen voor zijn 35e verjaardag. Tijdens een wandeling op het eiland Fuerteventura besloot Jeroen een rots te beklimmen. Het bleek een inschattingsfout. Nog maar een meter van de top verwijderd kwam hij ten val en overleefde het niet.
Jeroen Hansma overleden

Ik heb Jeroen een aantal jaren geleden leren kennen als een aardige, slimme en bijzondere persoon. Als iemand die je bij een eerste contact wat verwonderd achterlaat maar waarvan je ook meteen weet dat hij deugt. Iemand die intrigeert, die iets in je oproept waardoor je met hem verder wilt.

Tot eind 2012 vertegenwoordigde Jeroen ATC Loudspeakers in de Benelux. Een merk dat hem na aan het hart lag. De distributie van de Pro-lijn hebben we begin 2013 van hem overgenomen. Om de overname te bekrachtigen ben ik met Jeroen naar Engeland afgereisd. Een alles behalve ideale trip. Een combinatie van auto, vliegtuig, voettocht, sneltrein, boemeltrein, illegale taxi en een bestelbus bracht ons uiteindelijk op de plaats van bestemming. Achteraf gezien gaf deze lange reis me de kans Jeroen beter te leren kennen. Waarschijnlijk daarom en natuurlijk vanwege zijn jonge leeftijd valt zijn dood me zwaar.

Op de rouwkaart staat vermeld: "Nog decennia, nee eeuwen had jij nodig om al je plannen uit te voeren….". En zo was het. Jeroen accepteerde geen Nee, want hij wist dat met inventiviteit en doorzettingsvermogen alles mogelijk is. Een lekker eigengereide vent die met zachte hand maar wel gedecideerd doorduwde zonder dat het vervelend werd. Daar houd ik wel van.

Ik zal hem missen.

Ulmt van der Linden