Nieuws & Weblog

Killer pre-amp Tone Beast maakt slachtoffers

  Wednesday 19 June 2013, 11:52
  Nieuws
Wat valt er nog toe te voegen aan het enorme aanbod aan pre-amps dat de huidige markt rijk is?

Pre-amps zijn er in vele soorten, maten, kwaliteiten en prijzen. Globaal kun je ze indelen in "gekleurd", "neutraal", hoge kwaliteit en lage kwaliteit. Maar zelfs met dat onderscheid lijkt de keuze nog schier oneindig.

Killer pre-amp Tone Beast maakt slachtoffers

In de categorie pre-amps met een kleur wordt vaak teruggegrepen op "classic designs". Denk daarbij aan bijvoorbeeld de Neve 1073 of de API 312. De kleuring in deze ontwerpen wordt veroorzaakt door verschillende componenten. De sound wordt o.a. bepaald door het samenspel van de ingangstrafo, de toegepaste condensatoren in het signaalpad, de op-amp (operational amplifier) en de uitgangstrafo.  Door die onderdelen zorgvuldig te kiezen en op elkaar af te stemmen creëert elk merk zijn eigen, specifieke sound. Eén kenmerk hebben dit soort pre-amps in ieder geval met elkaar gemeen: ze zijn niet goedkoop.

En nu is er dan de Warm Audio TB12 "Tone Beast".

Weer een nieuwe pre-amp, zul je zeggen? Jazeker, maar de TB12 maakt een verschil. Een groot verschil.

  • De TB12 heeft namelijk niet één maar twee verschillende Op-Amps aan boord . Door hier tussen te kiezen verander je het karakter van het geluid volledig. De x18 op-amp is ontworpen conform de gewaardeerde Jensen 918; de x731 komt van de Melcore 1731. De op-amp voet is overigens volledig compatible met de API 2520 en John Hardy 990.
  • De TB12 laat je schakelen tussen Tantalium en Elektrolytische condensatoren waarmee je de klank subtiel beïnvloedt.
  • De TB12 beschikt over twee Cinemag uitgangstrafo's: "Nickel" en "Steel". Bovendien kan de uitgang ook trafoloos werken. Met deze drie mogelijkheden verander je de klank ingrijpend.
  • De TB12 beschikt over een "Tone" switch waarmee de ingangsimpedantie van de ingangstrafo (ook Cinemag) veranderd kan worden wat eveneens een dramatisch effect op de sound heeft.

Het aantal klankmogelijkheden van de TB12 is daarmee groter dan welke andere voorversterker.

"Dat zal dan wel wat kosten"

We weten uit ervaring dat een product met deze componenten en bouwkwaliteit al snel meer dan duizend Euro kost. En hier maakt Warm Audio het grote verschil. Ondanks dat dit merk eerste klas onderdelen gebruikt en de unit uitstekend is afgewerkt, kost hij veel minder dan welk ander product van die kwaliteit.

Afhankelijk van de USD/Euro koers koop je de TB12 "Tone Beast" voor ± Euro 540,- excl. BTW.

Is er over de TB12 dan helemaal niets negatiefs te melden? Nou, vooruit, we willen wel toegeven dat het Warm Audio de productie nauwelijks aankan en de levertijd iets langer is dan we gehoopt hadden.

Bel of mail ons voor meer informatie.