Nieuws & Weblog

MUTEC Clocking op Burning Beach Festival 2018

  Wednesday 22 August 2018, 15:45
  Nieuws

"Hoe zou het PA-systeem geclockt zijn?" Het is niet het eerste waar je aan denk wanneer je naar een dancefestival gaat. Ook geluidstechnici zullen in veel onderdelen van een geluidsysteem geïnteresseerd zijn maar meesten denken daarbij niet meteen aan clocking. 

Toch laat het volgende verhaal zien dat clocking er bij grote live systemen wel degelijk toe doet. De set-up van het Duitse Realhorns doet denken aan het Woodstock festival, toen alles draaide om hoornluidsprekers (want hoog rendement), aangestuurd door een stapel lichte McIntosh MC-2300 versterkers.

De audio set-up bij een dance festival is relatief eenvoudig. Een paar audioplayers, een digitale DJ mixer, een stapel versterkers en een paar luidsprekerstacks. Maar juist door een optimale aansturing van het PA systeem kan winst worden behaald. Hoe ergonomisch doordacht een digitale DJ mixer ook is, aan de clocking en DA conversie wordt door de fabrikant vaak onvoldoende aandacht besteed. Dat was dit jaar bij het Burning Beach Festival 2018 wel anders.

Lees verder