Nieuws & Weblog

Netflix neemt QC Room in gebruik

  Friday 18 October 2019, 16:19
  Nieuws

In april 2019 heeft Netflix Nederland een nieuwe quality control room in gebruik genomen. In deze ruimte wordt zowel beeld- als geluidmateriaal van producties uit een groot deel van Europa bekeken en beluisterd. Waar nodig worden aanpassingen gedaan. 

De basis wordt gevormd door een Pro Tools Ultimate systeem. De audiorouting vindt plaats in een AVID MTRX. Deze interface is voorzien van twee SDI kaarten waardoor er zonder looptijdverschillen audio uit 4K beeldmateriaal kan worden gehaald. Het HDMI signaal van een van de displays wordt middels een Anthem AVM60 omgezet in discrete audio en vervolgens aangeboden aan de MTRX.

De MTRX stuurt de Genelec monitors en sub digitaal aan en maakt daarbij gebruik van een SPQ Speaker Processing Card. Via de SAM software zijn de monitors afgeregeld op de ruimte.

Hoofdaannemer van dit project is Fofic, die alle videogerelateerde zaken voor haar rekening heeft genomen. KB|MF heeft de ruimte gebouwd. Helios was verantwoordelijk voor de levering en installatie van het audiodeel.