Nieuws & Weblog

Nieuwe ‘Sound Studios' voor MediaMonks

  Monday 19 October 2020, 16:43
  Nieuws
In 2018 is het Nederlandse MediaMonks samengegaan met het nieuwe S4Capital van Sir Martin Sorrell. Door de enorme groei sinds de fusie is het creatieve productiebureau recent verhuisd naar een groter pand in Hilversum, niet ver van Hotel Gooiland waar het bedrijf ooit in de kelder begon. In het voorjaar van 2019 is MediaMonks met Helios in gesprek gegaan over de realisatie van twee geluidsstudio's voor het nieuwe kantoor, een voormalige dependance van de HKU. Voor de akoestische bouw is samengewerkt met Ron van Kroonenburg van Massa Acoustics.
Een van de studio's beschikt over een 5.1 surround setup voor de vervaardiging van hoogwaardige audioproducties. Naast de surround studio is er een composing studio en een 'vocal booth' voor de opname van onder andere voiceovers.

Na meerdere luistertests met Maarten Meussen en Max Dorsman van MediaMonks is gekozen voor de SCM45- en SCM25A-monitors van ATC. De wens was om op meerdere plaatsen in de control room 'sweet spots' te creëren en dat is gerealiseerd met behulp van de Trinnov MC-8 Optimizer.

De nieuwe Sound Studios van MediaMonks beschikken over 15 werkplekken die verbonden zijn met een geluidsnetwerk van Dante. Hierdoor is het mogelijk om de composing studio als opnameruimte te gebruiken in combinatie met de 'vocal booth' voor grotere producties.