Nieuws & Weblog

Nieuwe studio's voor Top Format

  Tuesday 31 July 2018, 19:33
  Nieuws

Top Format is een van Nederlands langst bestaande en bekendste jingle-, commercial en audioproductie-bedrijven. Na drie decennia te hebben doorgebracht in een fraai herenhuis in de Haarlemse binnenstad werd het hoogtijd voor iets nieuws, wat lichters en vooral wat groters.


Naast commercials, postproductie en jingles heeft het productiehuis door de jaren heen een onderscheidende sound library opgebouwd. In het najaar van 2017 is in een samenwerking met Talpa Media Solutions (voorheen OMS) de OMS Studio gestart, die eveneens is ondergebracht in Haarlem.

Bij zoveel activiteiten en disciplines hoort een representatief, duurzaam en multifunctioneel pand. In januari 2017 ging de eerste paal de grond in. Inmiddels is het pand aan de Maus Gatsonidesweg al weer sinds augustus 2017 in gebruik. Gelukkig is Top Format nog altijd dat knusse bedrijf van toen. Alleen nu in een wat grotere verpakking.

Wij hadden het voorrecht de drie studio's te mogen installeren. Minimalistisch design voorzien van Pro Tools HDX systemen en top of the range afluistering. Meerdere studio's vragen tegenwoordig om een slim netwerk. Daarom zijn zowel de regieruimtes als de  studio's met elkaar verbonden middels een Dante netwerk. Zo kan elke regie gebruik maken van elke opnamestudio.

Interfacing is gerealiseerd met een combinatie van Lynx Aurora en Focusrite Rednet. De monitors zijn ATC SCM25A. Personal monitoring op basis van Aviom D800 Dante. De voice channels zijn van Millennia Media.

"We zijn zeer content met de ontwikkelde oplossingen van Helios. De bewezen expertise van het team maakt het elke productie een feest voor klanten- en voor het creatief team",

Dave Albers, Creative Director Top Format.