Nieuws & Weblog

Opstandingskerk technisch weer helemaal up-to-date

  Wednesday 03 August 2011, 18:16
  Nieuws
In juli 2011 hebben wij een aantal technische verbeteringen gerealiseerd in de Opstandigskerk in Overveen. De Opstandingskerk is één van de drie kerken die verbonden is aan de Protestantse gemeente te Bloemendaal en Overveen. Vanaf september 2011 worden vanuit deze kerk om de drie weken een kerkdienst gehouden. In de Opstandingskerk bevindt zich daarom een compacte studio. De mix van sprekers, zang en orgel wordt middels een audio codec verzonden naar de studio van Radio Bloemendaal* waarna het vervolgens naar de luisteraars wordt gedistribueerd.
Opstandingskerk technisch weer helemaal up-to-date
Hiervoor is in de Opstandigskerk een mengtafel geplaatst, zijn er nieuwe microfoons geleverd en zijn de draadloze zenders aangepast. Ook de bekabeling is geheel vervangen.

* Radio Bloemendaal zendt al 87 jaar wekelijks kerkdiensten uit vanuit de Vijverwegkerk in Bloemendaal. De laatste jaren (circa 7 jaar) worden ook opnames vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal rechtstreeks uitgezonden. Omdat met ingang van september 2011 per zondag nog maar één van de drie kerken open is, moest ook in de Opstandingskerk een voorziening komen waardoor rechtstreekse uitzending mogelijk is.

www.pkn-bloemendaal-overveen.nl

www.radiobloemendaal.nl