Nieuws & Weblog

Oscar Holleman over ATC SCM25A Pro

  Wednesday 12 June 2019, 15:57
  Nieuws
Oscar Holleman is studio-engineer/producer/songwriter en ontdekker van o.a. Kovacs, Duncan Lawrence, Krezip en Within Temptation. Recentelijk bezocht hij ons omdat hij op zoek was naar goede audiomonitors. De ATC SCM25A Pro en SCM45A Pro bevestigden wat hij in andere studio's al had opgemerkt. Het merk vertelt je de waarheid. Na beide modellen in zijn eigen studio te hebben getest viel de keus op de SCM25A Pro. Nu, 3 weken later zijn we benieuwd naar zijn ervaringen en bellen hem op.
Oscar, hoe bevallen ze? "Zo hey, man. wat een vette monitors zijn dat. Ze kosten een paar knaken maar dan heb je ook wat. Ik ben echt dolgelukkig. Dit had ik 10 jaar eerder moeten doen. Ik wist het eigenlijk wel, die moet ik eens proberen maar dan kwam het er steeds niet van. Ik hoopte dat het goed zou zijn maar dit gaat er echt vet overheen. Alle registers gaan open, ik hoor nu echt alles. Het is allemaal zo netjes maar zo heerlijk. En ze zijn zo f*cking precies. Ik heb nu zoveel meer plezier in mijn werk en passie. Ik ben echt heel blij. Iedereen zou dit moeten weten en horen. En kopen die handel!".

Oscar gebruikt bij de SCM25A een ADAM Sub12 die hij subtiel heeft ingeregeld maar die volgens hem alle verschil maakt. "Moderne producers willen een sub omdat ze daar de kick van krijgen die ze zoeken. Die ATC's zijn keirecht. Als je er een klein beetje subwoofer aan toevoegt heb je volgens mij precies wat je zoekt".

Het gesprek duurde iets minder dan een half uur. Bovenstaande is een greep uit de lofzang die hij over de ATC uit. Okay, Oscar is een uitgesproken persoon. Als hij ergens tegen is dan is hij faliekant tegen. Als hij ergens voor is dan is hij ook helemaal voor. Maar wanneer je naar zijn producties luistert weet je dat het een brijante man is die z'n vak verstaat. We zijn dus erg blij met zijn mening.