Nieuws & Weblog

XFI Audio Show 2019

  Friday 21 June 2019, 15:56
  Nieuws

Ook dit jaar zijn we weer aanwezig op de grootste Audioshow van Nederland. Ditmaal met twee live optredens van het Carmen Gomes Inc.trio. Bestaande uit Peter Bjornild bas, Folker Tettero gitaar en Carmen Gomes zang. Begin 2019 heeft Carmen een CD opgenomen in de studio van Frans de Rond. Van dit album draaien we gedurende de dag diverse tracks. Het is daarom des te leuker dat zij een aantal van deze nummers live ten gehore zal brengen.

We schreven het al vaker, pro audio en Hifi komen steeds dichter bij elkaar. Dat komt duidelijk tot uiting bij ATC Loudspeakers. Dit Engelse merk is de nummer één in opnamestudio's en mastering suites maar scoort eveneens steevast hoge ogen bij hifi reviews en luistertests.Dit geeft meteen aan waarin ATC zich met haar hifi-lijn onderscheidt.  Hun luidsprekers laten horen wat een studio-engineer nodig heeft om juiste mixbeslissingen te kunnen nemen. "The truth and nothing but the truth, so to say".

Allemaal goed en wel maar het gaat de consument natuurlijk om het genieten van muziek. De vraag is daarom welk luisterplezier een luidspreker je kan bieden. En dat is niet voor iedereen gelijk. Maar als je precies wilt weten hoe een opname is bedoeld, hoe instrumenten in de ruimte zijn geplaatst, hoe een mix is opgebouwd en hoeveel dynamiek de enigneer heeft willen behouden, dan vertelt ATC je het allemaal tot achter de komma.

Ook niet te versmaden is de nieuwe HPA4 van Benchmark Media. Ook dit merk is geworteld in de pro audio. Bij de HPA4 draait het om twee zaken: de beste analoge volume controller "ever", gecombineerd met een high-end hoofdtelefoonversterker. Komt dat luisteren!

Het Duitse Mutec toont hun REF10 10mHz clock in combinatie met de MC3+ USB. Want wat is een digitaal systeem zonder een vlekkeloze clock?

En passant vangen we ongewenste akoestische laagopbouw af met de PSI Audio AVAA, active bass trap. Laag strakker dan ooit!

We hopen je te zien en te spreken op 28 of 29 september aanstaande.