Aanpassing akoestiek Sizzer

  Monday 20 May 2019, 13:39
In het voorjaar 2019 heeft Helios Pro Audio Solutions in het nieuwe pand van reclame bureau Sizzer de akoestiek onder handen genomen. De opdracht was zowel de studio als de klantenruimte aan te passen. In de productiestudio wilde men uiteraard een fatsoenlijke mix kunnen maken. Door het toepassen van Artnovion panelen konden we niet alleen binnen budget blijven maar heeft de studio tevens een mooie uitstraling gekregen.

Volgens Seppl Kratz, componist en technicus van Sizzer, heeft zijn nieuwe studio nu de akoestiek die hij voor ogen had. De volgende stap zal nu zijn de geluidoverdracht van studio naar kantoren aan te pakken. De aparte vorm; de vele kabelgoten en leidingen en de hoogte van de ruimte maken deze opdracht tot een interessante uitdaging.

De behandeling van de klantenruimte, met een geheel glazen wand, bleek eveneens een flinke uitdaging. Ook hier zijn we geslaagd om niet alleen de akoestische eigenschappen onder controle te krijgen maar tevens de ruimte ook een luxe eigentijdse uitstraling te geven. Om dit te bereiken werden onlangs door Artnovion op de markt gebrachte Avalon Flow panelen toegepast. Een slimme combinatie van diffusie en absorptie, voorzien van een speelse vorm.