Jeremy Ebell over akoestiek en APEQ-2pro
Jeremy Ebell over akoestiek en APEQ-2pro
1 2

Jeremy Ebell over akoestiek en APEQ-2pro

Ondanks dat ik zeer tevreden was over de akoestiekbehandeling door Frits de Groot in 2010 en ik zeer prettig kon werken in mijn ruimte, bleef er een kleine behoefte aan wat sublaag in het klankbeeld. Na aanschaf van een sub kreeg ik direct te maken met wat 'laagprobleempjes in de ruimte' ondanks de subtiele instelling en gebalanceerde toevoeging (ingesteld door mijzelf ).

Frits wees mij op de APEQ van Real Sound Lab om dit probleem aan te pakken. Na wat research op internet raakte ik redelijk enthousiast, maar was nog niet overtuigd. Door de blijvende nieuwsgierigheid kort daarop toch besloten om de APEQ aan te schaffen bij Helios en 'uit te proberen'. Na een aantal correctiemetingen met de CONEQ software zelf uitgevoerd te hebben vond ik de resultaten nogal rigoureus klinken, bijna schokkend.

De verschillen met wat ik dagelijks gewend was, en waarmee ik goed kon werken, waren dermate groot dat ik begon te twijfelen aan mijn meetmethoden en de resultaten….gevolg: ik liet de APEQ voornamelijk op bypass staan. Frits bood aan om toch even langs te komen en er nog even een meting tegen aan te gooien.

Het werd direct duidelijk dat ik de meting niet goed had uitgevoerd. Daarbij hebben we de correctie voornamelijk laten werken op de echte probleemgebieden in mijn ruimte, het laag en midlaag. Met als resultaat dat deze gebieden nu 'rustig' en niet meer opdringerig klinken. Het hele klankbeeld is weer lekker open en in evenwicht, inclusief het 'toefje' sublaag dat ik zo graag wou.

Mijn twijfels over de APEQ zijn weggenomen en ik kan nu gelukkig weer met een rustig gevoel verder werken….

Wederom bedankt, Frits en Helios.

Jeremy

Dazzlin Sounds & Visuals
www.jeremyebell.com
www.dazzlinsounds.com