Akoestiekverbetering bij Martini State, Sneek

  Friday 15 July 2016, 10:57

MW Sound&Solutions heeft in opdracht van Gull design en media B.V. de akoestiek aangepast van 2 ruimtes van Synaeda Psycho Medisch Centrum in Sneek. Daarbij ging het om een vergaderruimte en een activiteitenruimte. De ruimtes hadden galmtijden tussen 1,6s (activiteitenruimte met harde vloer, wanden en plafond van betonplaten) en 1,2s (vergaderruimte met harde wanden, plafond van betonplaten en vloerbedekking). De aankleding van de ruimtes is wit en heel rustig / minimaal gehouden, de opdracht was dan ook om de akoestische aanpassingen daarbij aan te laten sluiten.

Door te werken met Primacoustic paintable panelen van 61 x 61 cm met een facetrand en de benodigde hoeveelheid panelen optimaal voor zicht en akoestiek te verdelen over de ruimte is het eindresultaat naar volle tevredenheid van de opdrachtgever. De ruimtes zijn in aankleding niet aangetast en de akoestiek ontzettend veel beter geworden. Galmtijden van beide ruimtes liggen nu in de buurt van de 0,6s.

Samen met Frits de Groot van Helios is het gelukt dit project zeer snel aan te pakken, op vrijdag akkoord op de offerte en al op dinsdagmiddag konden we de eerste ruimte voorzien van Primacoustic Paintables. 

De tweede ruimte volgde 2 dagen later zodat we binnen een week van opdracht tot oplevering konden werken !

Groeten Martin Wijbenga

www.martinwijbenga.frl

facebook.com/MWSenS