Akoestiekverbetering Evangelisch Lutherse Gemeente

  Wednesday 19 April 2017, 11:54
Na wat surfen op het internet belande de heer Bert van Driel op onze website. Hij trof daar een aantal voorbeelden van akoestiekoplossingen en een beschrijving van de manier waarop wij te werk gaan. Na een eerste telefoongesprek volgde er op 23 maart een akoestiekmeting in de Gemeentezaal van de Evangelisch Lutherse Gemeente aan de Bergweg 6 te Hilversum.

Deze prachtige ruimte is recentelijk teruggebracht in haar oorspronkelijke staat. Na deze ingreep toonde de zaal veel ruimer maar akoestische gezien bleek hij ook veel harder te zijn geworden.

De akoestiek paste niet meer bij het doel van deze ruimte: Het voeren van gesprekken en het ontspannen volgen van presentaties. De galmtijd bedroeg 1,1s waar maximaal 0,8s wenselijk is. Om tot die galmreductie te komen moest minimaal 12m2 absorptie 'open raam' worden toegevoegd.

Op 12 april zijn twee ARTwalls van Incatro Room Acoustics aangebracht voorzien van doorvoeren voor de verlichtingsarmaturen. Deze akoestische panelen missen hun uitwerking niet. Behalve dat ze nauwelijks opvallen doen ze wat ze beloven.

Bert van Driel schrijft hierover:
"Beste Frits, afgelopen vrijdag in de kerk in Hilversum geweest. Wat een fantastisch resultaat is bereikt door het ophangen van de panelen. Mensen kunnen nu op verschillende plekken met elkaar praten, zonder dat je last van elkaar hebt. Als we in Bussum gaan renoveren zal ik je naam zeker aan de architect doorgeven".