Akoestiekverbetering Vélo Cycling Studios

  Friday 12 October 2018, 20:02

Vélo is de eerste Indoor Cycling Workout Studio in De Pijp in Amsterdam. Eigenaar Bobby Gehring laat meteen weten dat het hier niet de zoveelste sportclub betreft. Vélo combineert inspanning met geweldige muziek, sfeer en coaching. Een motivational trainer inspireert je gedurende de hele work-out en weet je telkens weer tot betere prestaties te brengen. En dat terwijl je op een uiterst moderne spinfiets zit te kicken op de een na de andere meeslepende muziektrack.

Muziek is een essentieel onderdeel van de training. Vanzelfsprekend moet die dan ook goed klinken. En daar dreigde het even fout te gaan. Vélo had weliswaar flink geïnvesteerd in een geluidsysteem maar kreeg de akoestiek van de ruimte niet afgestemd op het gewenste niveau. Een te lange galmtijd had als gevolg dat de muziek verdronk en de trainer niet duidelijk was te verstaan.

Met de naderende opening veroorzaakte dat plotseling hevige stress.

"Helios to the rescue"
Na de noodkreet van Bobby te hebben ontvangen zijn wij meteen uitgerukt. Binnen enkele uren lag er een voorstel dat direct werd geaccepteerd. Nog voor de opening hingen er 30 Primacoustic Broadway panelen aan muren en plafond.

Bobby Gehring: "De ruimte klinkt nu echt perfect, heerlijk rustig. Dat wil zeggen, totdat de training begint natuurlijk".

https://wearevelo.com