Halsten Legal Department

  Wednesday 06 April 2022, 13:34

Halsten Legal Department is gevestigd in een fraai herenhuis in Amsterdam. Het pand is onlangs volledig gerenoveerd. De wanden, geschilderd in aparte kleuren en ruim voorzien  van kunst, geven de inrichting een eigentijdse, stijlvolle uitstraling.

Zoals wel vaker, bleek bij de inrichting geen rekening te zijn gehouden met de akoestische eigenschappen van de ruimtes. In de grote vergaderruimte maakte de lange galmtijd het werken zo goed als onmogelijk. Aan Helios de opdracht om de akoestiek te verbeteren zonder afbreuk te doen aan de aankleding van de ruimte.

In overleg is besloten alleen het plafond akoestisch te behandelen. We hebben in dit geval gebruik gemaakt van Feltek polyesterwol panelen.  Die zijn op maat gefabriceerd waardoor de reeds aanwezige lampen en sensoren konden worden ontzien. Door de panelen op afstand van het plafond te hangen wordt de akoestische werking ervan vergroot.

Vrij in de ruimte zijn een viertal Incatro ARTbase absorbers geplaatst die de galmtijd in het mid-laag frequentiegebied nog verder terugbrengen.  Met deze ingreep is het akoestisch gedrag van deze ruimte enorm verbeterd terwijl de esthetiek onaangetast is gebleven.