Fred Butter Soundstudio

  Wednesday 29 November 2006, 00:00
Fred Butter is waarschijnlijk een van de meest veelzijdige mensen in de Nederlandse entertainmentindustrie. Naast een enorme staat van dienst als musical/theatermaker, waarvoor hij door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond werd onderscheiden met DE GOUDEN NOTENKRAKER, voert hij regelmatig de regie bij tekenfilmseries als Asterix & Obelix, Robbedoes, American Dragon, Bogey, Hamtaro en Bratz en heeft hij reeds aan duizenden karaktertjes zijn stem geleend (o.a "DE SMURFEN", "CASPER HET SPOOKJE", "BUDGIE", "BOGEY" EN "MELMAN DE GIRAFFE" in de bioscoopfilm "MADAGASCAR" en vele Disney figuren).

Eind 2006 begint voor Fred Butter naast zijn theaterwerkzaamheden een nieuw avontuur. De TV-zender Jetix brengt dan alle audio-nabewerking onder bij het door Fred Butter (Creatief Directeur en daardoor de inhoudelijk eindverantwoordelijke voor alle af te leveren series) en Mieke Hordijk (Zakelijk Directeur en daardoor verantwoordelijk voor alle logistieke en financiële zaken) opgerichte "FBS", Fred Butter Soundstudio's. In snel tempo wordt in Nederhorst den Berg een bedrijfspand in gereedheid gebracht en bouwt FBS twee ruim opgezette dubbing-studio's, waarvan één in 5.1 surround. Beide studio's zijn inmiddels fulltime in gebruik. Voor het akoestisch ontwerp wordt Hans Koomans in de arm genomen, en Helios levert en plaatst de recordingsystemen en de infrastructuur.

De akoestisch ontworpen ruime studio's en de efficiënte maar hoogwaardige invulling zorgen voor een eigen herkenbare sound en een plezierige en stabiele werkomgeving. Vanzelfsprekend zijn we erg blij dat we onze bijdrage hebben mogen leveren en zien we voor FBS een succesvolle toekomst.

www.fbsstudio.nl
Fred Butter Soundstudio