Clarity X en RedNet voor Studio Make
Clarity X en RedNet voor Studio Make
Clarity X en RedNet voor Studio Make
Clarity X en RedNet voor Studio Make
1 2 3 4

Clarity X en RedNet voor Studio Make

Tekst door Studio Make

Studio Make uit Veldhoven is een creatief audio bedrijf dat gespecialiseerd is in composities op maat, sounddesign, voice-overs, mastering en alles wat met audionabewerking te maken heeft voor experiences, corporates, events, films, games etc.
Doordat we dagdagelijks met veel verschillende projecten te maken hebben én voor verschillende toepassingen produceren zoals broadcast, bioscoop, internet, smartphones is het erg belangrijk dat je een goede controle en inzicht hebt over de levels (loudness) van de telkens wisselende content.

Het Clarity-X systeem van TC Electronic is precies de tool die aansluit op deze behoefte. De verschillende ruimtes zijn nu gekalibreerd en worden constant gemonitord door Clarity-X en maakt direct zichtbaar wat je anders meer op 'gehoor' moest doen. Door met een vast referentie level te werken gerelateerd aan de content (bv EBU R128 of 0dB Full Scale of elke andere eenheid) weet je altijd of je in verhouding goed aan het luisteren bent, ongeacht of je nu in de ochtend zit te mixen of aan het einde van de dag en of je nu in de ene controle kamer of de andere aan het werk bent.

Omdat we vaak collectief aan projecten werken en daarin zo flexibel mogelijk willen zijn, zijn we sinds kort ook overgestapt op een Dante netwerk (dus alle audio over IP) om op die manier alle ruimtes met elkaar te verbinden en te laten communiceren. In overleg met Helios zijn we uitgekomen op de RedNet apparatuur van Focusrite. We hebben nog niet eens zo'n hele uitgebreide set-up hierin maar de mogelijkheden en het gemak zijn al direct duidelijk. Alle Pro Tools sets, microfoons, outputs en foldback's voor monitoring komen samen in de Dante matrix.

De geluidskwaliteit is er op vooruit gegaan en werkt prettig door de lage latency en de eenvoudige matrix maakt het werk een stuk overzichtelijker. Kortom we zijn erg blij met deze keuze, zeker nu Dante toch meer in de studio wereld ondersteund wordt en niet alleen maar live on stage. Even ergens in een ruimte een hoofdtelefoon aansluiten of een Hi-Z input voor een gitaar aanmaken is een fluitje van een cent zolang er maar een ethernet aansluiting ter beschikking is.

http://www.studiomake.nl