Trinnov D-MON voor KlevR Sounddesign

  Monday 27 June 2016, 10:50

KlevR Sounddesign is een in Amsterdam gevestigde audio-postproductiestudio. Zij nemen met regelmaat opdrachten aan voor het maken van surround-geluid bij film en trailer-producties. De wens van Alan en Lennart was om de eindmix zoveel mogelijk met eigen middelen, en in de eigen control room te kunnen doen. De Trinnov Room Optimizer bleek voor hen het uitgelezen instrument om de geluidbalans in een control room te optimaliseren. Dit ingenieuze apparaat meet en corrigeert zowel in het frequentie- als in het tijddomein. Het resultaat is een optimale geluidbalans op de sweetspot.

''We hebben altijd veel zorg en aandacht besteed aan de ruimte akkoestiek van onze studio. Toch speelt de D-mon direct na de snelle installatie al meteen een grote rol binnen onze producties. Vooral bij surround projecten is de plaatsing van geluid erg belangrijk. De D-mon laat ons nog accurater en sneller die plaatsing bepalen. Nog een voordel is dat het geluid niet meer zozeer uit de speakers komt, maar vanuit het scherm zelf. Met de Trinnov hebben we helder geluid, goede plaatsing en een snellere 1 op 1 vertaling naar de bioscoopzaal.''

KlevR heeft gekozen voor een 8-kanalen Trinnov D-MON. Dit apparaat is ontworpen als vervanging voor de AVID X-MON. De X-MON is de audio CRM unit die standaard wordt geleverd bij een AVID D-Command, D-Control en S6.

Maar KlevR werkt al jaren met overtuiging en naar tevredenheid met Steinberg Nuendo DAW software. Daarom is in dit geval als controller gekozen voor een Colin Broad TMC-1 Monitor Remote. Hiermee worden alle CRM functies in de Trinnov D-MON bediend.

Met de combinatie D-MON/TMC-1 kunnen kritische surround producties nu grotendeels, en in een aantal gevallen zelfs volledig, in eigen huis worden afgewerkt.