AVROTROS VondelCS kiest voor PSI Audio
AVROTROS VondelCS kiest voor PSI Audio
1 2

AVROTROS VondelCS kiest voor PSI Audio

In het Vondelpark staat een prachtig 19e eeuws gebouw waar tot enkele jaren geleden het Amsterdams Filmmuseum was gevestigd. Inmiddels wordt het pand multi-functioneel geƫxploiteerd. In de On Air studio van KX Radio worden AVROTROS programma's gemaakt voor 3FM. De tweede, grotere studio wordt gebruikt door diverse landelijke omroepen. Naast reguliere uitzendingen worden vanuit deze studio regelmatig live registraties uitgezonden die zijn te beluisteren op de landelijke zenders.

Hoewel de audioapparatuur van hoog niveau is, heerste er algemene onvrede over de kwaliteit van de afluistermonitors. Om die reden nam Peter Belt, Hoofd RTV engineering, contact met ons op met de vraag of hij misschien een paar PSI Audio A21M monitoren mocht testen. Dat lieten we ons natuurlijk geen tweemaal zeggen dus niet veel later volgde de test. Na een kleine week kwam het oordeel: Twee duimen omhoog.

Peter Belt: "Ik ben echt enorm blij met deze monitors. Voornamelijk omdat de mensen die ermee moeten werken zo enthousiast zijn. De meest gehoorde opmerking van engineers is dat ze zo 'eerlijk' klinken.

Het muziekaanbod in deze studio is heel gevarieerd. Van klassiek en jazz tot aan allerlei soorten popmuziek. Het mooie van deze PSI's is dat ze werkelijk alles aankunnen. Een programma schuift ineens zoveel makkelijker. Hier werken zowel vaste- als freelance engineers, die allemaal een eigen kijk op geluid hebben. En toch is iedereen helemaal tevreden met het geluid van deze monitors.

PSI Audio is lang niet zo bekend als de "usual suspects". Een aantal technici had zelfs nog nooit van het merk gehoord. Het blijkt dus nog altijd mogelijk om door de wol geverfde engineers te verrassen".