Nieuwe studio Radio Bloemendaal

  Thursday 20 August 2015, 12:36

De studio van kerkomroep "Radio Bloemendaal" is in januari 2015 verhuisd van de locatie Vijverweg naar de Dorpskerk in het centrum van Bloemendaal. De uitdaging was daarbij dat alle radiotechniek in een beperkt aantal vierkante meters moest worden gerealiseerd. Mede daarom is gekozen voor een geheel nieuwe opzet, op basis van netwerktechniek.

Studio en techniek zijn geplaatst in een zijbeuk van de kerk. Op de begane grond zijn onder de trap twee 19 inch racks geplaatst waarin zich de meeste (processing)apparatuur voor de studio bevindt. Op de eerste verdieping vinden we de predikantenkamer die, indien gewenst als interviewruimte kan worden ingezet. Op de tweede verdieping bevindt zich de studioruimte.

Het hart van de studio is een DHD 52 Series mengtafel, gevat in Media Furniture meubilair. Voor editing is een DHD DX 4-Fader Desktop Mixer beschikbaar die aan de tegenoverliggende zijde van de ruimte is geplaatst.  De microfoons in de kerkzaal worden gemixt d.m.v. een Behringer X32.

Hoewel de toegepaste techniek vrij gecompliceerd is, oogt de set-up eenvoudig en overzichtelijk. En zo bedient hij ook. Om dit alles te realiseren is een flinke planningen vooraf gegaan. De communicatie met Radio Bloemendaal verliep echter bijzonder goed waardoor verassingen zijn uitgebleven en het project stipt op tijd is opgeleverd.

Voorbereidingen, planning, realisatie en levering apparatuur door Helios in samenwerking met Arjan Albers en Jan Batteram (namens Radio Bloemendaal). Uitvoerende engineers: Aad Behage en Frank van Kleef.

http://www.radiobloemendaal.nl/