ATC SCM50A SL voor Within Temptation

  Thursday 01 August 2013, 15:07

Zo'n jaar geleden besloot de succesvolle symphonic-metal band Within Temptation hun home studio uit te bouwen tot een project studio. Stap voor stap werd bestaande studioapparatuur uitgebreid of vervangen. Helios Pro Audio Solutions is bij die uitbreiding nauw betrokken geweest.

De laatste stap in het vernieuwingsproces was de afluistering. Hoewel oprichter en gitarist Robert Westerholt nog altijd graag op NS-10 werkt, was het duidelijk dat hij voor het "totaalplaatje" een main monitor nodig had. Na een zorgvuldige afweging werd gekozen voor ATC SCM50A SL.

Robert motiveert zijn keuze als volgt:
"Na acht albums en vele uren in diverse studio's weet ik inmiddels vrij goed wat ik wil horen. Mijn eerste ontmoeting met ATC was in de showroom van Helios. Daar overtuigden ze meteen. Daarna heb ik een demoset meegekregen die ik in onze project studio heb beluisterd. Na een week of twee was ik er uit. Dit moest het worden".

"Of je nu hard of zacht luistert, de balans klopt altijd. De muziek die wij maken is enerzijds subtiel, bijna klassiek om dan weer over te gaan in metal rock. De SCM50A SL heeft daar geen enkele moeite mee. Ik heb er nu een aantal lange dagen op gewerkt. Het is me daarbij opgevallen dat hoewel deze monitors veel detailinformatie geven, je er vreemd genoeg niet luistermoe van wordt. Wat ik daarbij bijzonder vind is dat ze enerzijds pijnlijk eerlijk kunnen zijn maar als de mix klopt ze ook echt lekker klinken".