ATC SCM50A SL Pro voor Trypoul Studio's

  Monday 09 February 2015, 10:12

Je zou het niet verwachten. Rijdend door het Branbantse platteland met om de paar minuten een boederij met silo, stuit je plots op een pand dat weliswaar de omgeving niet verstoord maar niettemin afwijkt door z'n eigentijdse architectuur. Eenmaal binnen tref je een modern ingericht complex dat onderdak biedt aan maar liefst drie studio's. De grootste voorzien van een flinke Neve 88 series mentafel en flush mounted ATC SCM200 monitors. De hoeveelheid outboard is overrompelend. Een klein randapparatuurmuseum. En dan is er ook nog de machinekamer met PSU's, clocks, rijen Prism Sound en AVID interfaces.

En wat te denken van de studioruimte. Daar kun je met gemak een klein symphonyorkest in kwijt. De ruimte is voorzien van een aantal diffusors die in een handomdraai kunnen worden veranderd in absobers. Indrukwekkend. Temeer omdat je het zo midden tussen de landerijen niet verwacht.

De middelgrote Studio 2 laat een SSL 4000 series zien en een bescheiden hoeveelheid randapparatuur. Wat naast de onvermijdelijke set NS-10 nog ontbrak waren de main monitors. De reden van mijn bezoek. Eigenaar Dirk Joosten wilde in deze studio dezelfde sound en afluisterkwaliteit als in Studio 1. Daarom werd gekozen voor de ATC SCM50A SL Pro.

Inmiddels zijn ook de 50's keurig in de achterwand ingebouwd. Dirk stuurde me bijgaande foto en beloofde me dat ik een betere krijg zodra de fotograaf is langs geweest.

Trypoul Studio's
www.trypoul.nl