De nieuwe studio van Glimlip

  Thursday 05 January 2023, 13:47

De in Rotterdam geboren producer Glimlip had op jonge leeftijd nooit gedacht dat hij een beatmaker zou worden. Begonnen met drummen en gitaarspelen was muziek voor hem niet meer dan een speelse manier van tijdsbesteding.

Slechts een paar jaar later zou het ondenkbaar zijn om over hem te spreken, zonder daarbij te refereren aan zijn soulvolle, door jazz beïnvloede beats. Geïnspireerd door onder meer J Dilla, Flying Lotus, Madlib en Kiefer.

In mei 2021 bracht Glimlip zijn debuutalbum "Undertones" uit, gemaakt in samenwerking met Yasper.

Dit project bevat 20 tracks met jazzy harmonieën en pakkende riffs begeleid door vuile Hip-Hop drums. Hij heeft zojuist zijn 2e album "Twelve Chapters" uitgebracht, in samenwerking met Søren Søstrom & Soul Food Horns. Je zou kunnen zeggen dat dit project een perfecte mix is van jazz, elektronica en instrumentale hiphop, terwijl het de werelden van livemuziek en computer geprogrammeerd materiaal samenvoegt.

In 2022 heeft Glimlip zijn intrek genomen in het studio complex SoundCity in Amsterdam waar hij een royale studioruimte tot zijn beschikking heeft die akoestisch is aangepast door Hans Koomans Studio Design. Er wordt afgeluisterd en gemixt op ATC SCM25A PRO.

(foto: Jonathan de Waart)