Frans de Rond regelt het met Crookwood

  Friday 03 November 2017, 15:05
Frans de Rond  maakt akoestische opnames op hoog niveau. Bijzonder zijn de hoge resolutie, live opnames die hij maakt voor Sound Liaison. Een andere specialiteit van Frans is Radio Drama, vroeger "Hoorspelen" genoemd. Frans zocht een "onhoorbare" control room regelaar met een intuïtieve interface. Na rijp beraad is zijn keuze gevallen op de Crookwood C3.

Frans: "Ik luister tegenwoordig af op TAD Compact Evolution One luidsprekers i.c.m. met een Moon eindversterker. Een geweldige set die echt alles laat horen. Ik had daarom geen andere keus dan voor een absoluut transparante monitor controller te kiezen.

Crookwood is een klein, specialistisch, Engels bedrijf dat al zo'n 25 jaar hoogwaardige pre-amps, controllers en switchers maakt. Ik werd op dit merk geattendeerd door Ulmt van Helios. Hij verzekerde me dat deze serie controllers van zeer hoge kwaliteit zijn terwijl ze, afhankelijk van de configuratie, met hun prijs meestal nog ruim onder die van de concurrentie liggen.

Toen ik een week met een demo-exemplaar had gewerkt kon ik eigenlijk al niet meer zonder. Naast een relais getrapte volumeregeling met trim optie, heeft de C3 een aantal heel bruikbare features direct onder handbereik. Zoals, "Mono sum", "L/R swap", "Mono difference" en "Phase flip". De C3 heeft een LCD display waarmee je in een oogopslag kunt zien op welk level je luistert. Er zit ook een LED krans om de volumeknop heen maar ik merk dat ik toch voornamelijk naar de digitale uitlezing kijk. Het is een fijn gevoel te weten dat het system modulair is waardoor ik op elk moment nog extra opties kan toevoegen. Hoewel ik de configuratie zoals die nu is voorlopig wel zo laat, denk ik.

Naast de drie sets luidsprekers die je erop kunt aansluiten heeft de unit ook nog een aparte hoofdtelefoon line out, een parallel audio output en een meter output. Allemaal erg handig.

De Crookwood C3 is eigenlijk precies wat ik zocht. Alleen wist ik dat pas nadat ik de mogelijkheid kreeg om er in de praktijk een aantal klussen mee te doen".

http://www.fransderond.nl/