Frerik de Jong, Kleinman Audio over ATC SCM20P

  Wednesday 19 May 2021, 15:51

Hoi Ulmt,

Na een paar maanden zijn de SCM20's eindelijk ingespeeld. Dat bleken ze echt nodig te hebben. Middengebied ging helemaal open en is echt schitterend nu en dynamisch. Een totaal ander verhaal dan toen ze vers uit de doos kwamen. De laagweergave blijft een leercurve houden.

Grappig genoeg ook t.o.v. de SCM19. Die vond ik rustiger en egaler klinken in het gebied net onder het midlaag, ca 150Hz. Maar het hoog, dat is de echte verrassing. Zo snel en gedetailleerd, lijkt wel een elektrostaat. Integratie tussen de twee units is fraai ook, met het midden aan de volle kant (dus niet 100% neutraal, bijna buizenachtig), vergeleken met bv een Sennheiser HD800s (hoofdtelefoon, red.).

Belangrijkste boven alles is dat ik er uren achter elkaar naar kan luisteren. De speakers zijn volledig in balans en niet opdringerig. Ook musici die in mijn studio hier met me aan de final tweaks van hun project komen werken, horen zonder uitzondering de kleinste nuanceverschillen. Last but not least, de ATC's vertalen briljant, opnames klinken overal zoals ik ze in gedachten heb. Je kunt veel sneller werken daardoor, omdat een mix of montage direct klopt. 

Dank voor je doorzettingsvermogen met het aanprijzen van ATC, ben echt verliefd geworden.

Plaatje toegevoegd en deel dit verhaal gerust, zou vereerd zijn als ik op jullie website zou mogen figureren.

Groet,

Frerik

www.kleinmanaudio.nl