Gerrit Boers: Helemaal geweldig!

  Friday 11 March 2016, 17:02

Na media 2015 zijn afluistering te hebben verbeterd met Genelec 8260A, was het voor Gerrit Boers in februari 2016 tijd om de infrastructuur aan te pakken. Focusrite RedNet Dante bleek daarvoor de uitgelezen oplossing.

"Gisteren voor het eerst alles aangesloten, het was toch best wel veel werk om die kabels netjes te maken maar nu is het ook allemaal precies op maat. De afzonderlijke kabels zijn allemaal van gevlochten koper afscherming voorzien met daar overheen sleeving voor de afwerking. Het geheel is volledig vrij van brom en andere vage storingen.

Inmiddels draai ik al bijna een week met een buffer setting van 64 samples. Bij 32 begint de UAD te zeuren dat de extra buffer aan moet, anders had dat ook nog wel gekund. Sample rate is 96kHz. Nu al is er 0.4ms output en 1.3ms roundtrip winst! Het grootste verschil zit echter in de I/O roundtrip, slechts 16 samples bij RedNet t.o.v. 306 bij de TC. Ik begrijp niet helemaal hoe de latency zo laag kan zijn, kennelijk gaat dit buiten de buffer in Logic om. Een virtual instrument op het kanaal via de RedNet 1 door een Charisma 2 heen en op de master nog eens via de RedNet 1 door de Vitalizer, merk je helemaal niets van qua latency :-) Dit is echt de manier om externe hardware in 'the box' te integreren.

De UAD Marshall amps op het kanaal en via software monitoring afluisteren is door de lage latency geen probleem. De gitaar gaat nu via de Channel One en de RedNet 1 Logic in, daar zit een UAD EMT250 voor chorus en een UAD Marshall Bluesbreaker op het kanaal en dan nog een UAD EMT140 plate op de send. Wat een sound!

Staat erg goed in de racks zo. De RedNet 4 preamps zijn ook erg makkelijk te bedienen, de DI ingang is ook erg goed".

Groeten,

Gerrit

Update 18-07-2016
Systeem uitgebreid met een RedNet 1
"De RedNet is inmiddels aangesloten en alles werkt als een tierelier :-) "