Holland Spoor Studio

  Friday 16 January 2009, 16:02

Studio-eigenaar en chief engineer Chris Muller besloot eind 2008 zijn studio grondig aan te pakken. Hij wilde zijn workflow vereenvoudigen om zo efficienter te kunnen werken zonder daarbij concessies te doen aan de audiokwaliteit.

De grote analoge Otari Status maakte plaats voor een 24 fader Digidesign D-Command controller die het Pro Tools systeem bestuurt. Om de audiokwaliteit te waarborgen en voldoende analoge "feel" over te houden werd gekozen voor hoogwaardige analoge micpre's en converters.

Holland Spoor beschikte voor de vernieuwing van de studio reeds over een indrukwekkende hoeveelheid hoogwaardige outboard waaronder een API 3124+, een vier kanaals microfoonvoorversterker. Het geluid van deze pre-amp beviel zo goed dat hij er direct twee units bij bestelde. Alle pre-amps worden geconverteerd door twee zestien kanalen Lynx Aurora's die worden geklokt aan een Grimm CC1.

"Ik gebruik de API pre's standaard op alle drumsporen en meestal op gitaar . Ik wordt er echt ziek van wanneer ik in een grote sessie een API te kort komt........ Met de D-Command met fader expansion ziet de studio er ook voor de klant nog altijd imposant uit. Ik heb met deze set-up nu echter een veel betere integratie van hard- en software. Dit alles te samen inclusief de verbouwing en het nieuwe consolemeubel zorgt ervoor dat Holland Spoor over een geweldig workflow beschikt en de set-up klinkt als een klok", aldus Chris Muller.

http://www.hollandspoorstudios.com