Nieuwe studio voor Sub Bass Music Group

  Thursday 17 September 2020, 10:12
Zelden zijn we een organisatie tegengekomen die zo snel kan "schakelen" als Sub Bass Music Group (SBMG).  We kennen de mensen achter Sub Bass al enige jaren. In oktober 2019 liet medeoprichter Sebastiaan Brouwer me weten dat men van plan was de bestaande studio opnieuw te laten bouwen. Ditmaal volledig akoestisch verantwoord.

Op woensdag dacht hij nog dit te kunnen realiseren op de eerste verdieping van het bedrijfspand. Twee dagen later zat hij om tafel met Jelle van der Voet die hem vertelde dat een dergelijke studio toch echt op de begane grond gebouwd moet worden. Op maandag werden de net geplaatste meeting room en videowand afgebroken om ruimte te maken voor het nieuwe studioplan. Toen ik een paar dagen later weer langs ging was de ruimte leeg. Deze jongens zijn van aanpakken.

Na een aantal overlegrondes lag er een gedegen plan op tafel voor zowel de akoestiek als de bekabeling. Eind januari 2020 was alles functioneel. Ik bedoel maar.

Sub Bass Music Group is de band en organisatie achter Davina Michelle. Het behoeft weinig toelichting dat deze zangeres in korte tijd een flitsende carrière heeft gemaakt.  Hoewel Davina natuurlijk het gezicht naar buiten is en een zangeres met een gouden keel, ziet zij zichzelf en SBMG als een geheel. Bijzonder daarbij is dat SBMG alle techniek in eigen hand houdt. Dat geldt niet alleen voor de  optredens maar ook voor het componeren en arrangeren van de songs. Die worden vervolgens opgenomen en gemixt in SBMG's eigen studio. De controlekamer is een van de grootste en mooiste die we hebben mogen bouwen. Hierin bevindt zich naast een indrukwekkende verzameling microfoons en randapparatuur, een bijzondere Bösendorfer vleugel.  De opnames en de mix worden afgeluisterd op ATC SCM150A SL Pro monitors, voorzien van ATC 15" frontloaded sub-units.

Er is door Davina en SBMG de laatste maanden hard gewerkt. In juni 2020 is in deze nieuwe studio een surround mix van een live registratie van Davina Michelle gerealiseerd voor een voorstelling in een aantal Pathé theaters. In augustus volgde de release van haar nieuwe album "My Own World".

Noah Seelmann, pianist, componist, arrangeur en medeoprichter van SBMG: "Ik werk hier met zoveel plezier. Moet je horen hoe het klinkt. Dat is toch fantastisch. Ik ben echt super blij".

De control room is gebouwd door Pinna Acoustics BV. De bekabeling, DAW en afluistering is gerealiseerd en geleverd door Helios BV. Uitvoering door Martin Wijbenga. Uitvoerend management door Rob Sannen.