Riverstudio over PSI A21M

  Saturday 02 February 2008, 11:00

De RiverStudio is reeds twintig jaar een begrip in Alkmaar en wijde omgeving. Gerund door twee fanatieke muziekliefhebbers Rein en René levert de studio alle faciliteiten om een professionele muziek productie op te nemen, te mixen en te masteren. Dit alles in een relaxte sfeer ontdaan van sterallures en idoolmakerij. Het leverde ons tot nu toe een diverse klantenkring op van lokale rockband tot Tibetaanse monniken en van dorpstroubadour tot hippe hip hop act.

Naast de sfeer en vakmanschap is de kwaliteit van de apparatuur en de ruimte voor ons erg belangrijk. En op dit punt viel er nog het een en ander aan te scherpen. Zodoende kwamen wij in contact met Helios.

Omdat met name de afluistering van de lage frequenties in controle ruimte verbetering behoefte kwam Frits van Helios met zijn meetapparatuur langs om de controle ruimte eens goed door te meten. Naast wat aanpassingen in de plaatsing van de mengtafel bleken onze 1030A's toch te klein voor de ruimte. Frits sprak vol overtuiging over de PSI monitors. Die moesten we toch eens komen beluisteren en vergelijken... Nou dat hebben we geweten. Tijdens een luister sessie bij Helios bleken de PSI's geen vergelijk voor onze oude monitors )* te zijn. Wat een eye opener als je eens echt goede monitors hun werk hoort doen. Geweldig open en uitgebalanceerde weergave met een zelden waargenomen stereobeeld. In vergelijk klonken de oude monitors gehyped en schel. Dus terug naar Alkmaar met twee gevulde PSI 21M dozen in de achterbak.

Inmiddels hebben de PSI's hun plekje gevonden in de studio en hebben we de eerste mixen en masters gemaakt. Eén ding is zeker we willen ze niet meer kwijt! Wat een sprong voorwaarts in vergelijk met de oude monitors. De zang goed in de mix plaatsen is nu een fluitje van een cent, de mixen komen
veel helderder uit de verf en zijn in het laag beter te beoordelen. We kunnen op lagere volumes mixen zonder dat details gemist worden. Het stereobeeld is onovertroffen. Thuis en in de auto blijven de mixen prima overeind, wat met de oude monitors vaak een teleurstelling was. Het zal je niet verbazen dat deze speakers snel op ebay te koop stonden

RiverStudio Alkmaar
www.riverstudio.nl

)* Riverstudio noemt hun oude monitoren in dit stukje bij naam. Wij hebben de naam vervangen door de term "oude monitoren".