Schimmer Music Productions

  Saturday 01 December 2007, 15:54

In de landelijke omgeving aan de rand van Barendrecht is een uniek bouwproject tot stand gekomen waar wonen en werken hand in hand gaan. Hier vond Martijn Schimmer de mogelijkheid om zijn visie vorm te geven; een studiocomplex waar hoogwaardige opnamen gemaakt kunnen worden en waar audioproducties van concept tot eindproduct kunnen worden gerealiseerd.

Schimmer Music Productions richt zich primair op geluid bij beeld. Vele speelfilms en succesvolle TV-formules werden en worden door Martijn Schimmer van muziek voorzien. Inmiddels heeft SMP drie controlrooms in gebruik waarbij rekening is gehouden met de mogelijkheid tot uitbreiding. In de nieuwe opzet was één van de uitgangspunten het behouden van een zo groot mogelijke flexibiliteit. Elke controlroom biedt de mogelijkheid om een compositie te vervaardigen, live-opnames te maken of een eindmix te maken. Twee ruimtes zijn daartoe ingericht als 5.1 surround-studio met PSI 25M's. Centraal zijn twee volledig gescheiden opnameruimtes geplaatst; een drum/vocalbooth en een fraaie live-room. Vanuit elke controlroom heeft de engineer visueel contact met de muzikanten in deze ruimtes. De hoogst mogelijke kwaliteit wordt gehaald met 16 Millennia pre-amps en AD-converters van Lynx en SSL.

Het hart van het bedrijf is de machinekamer, waar alle apparatuur centraal is geplaatst. Elke controlroom heeft de beschikking over Pro Tools HD- en Nuendo systemen, alles uitgevoerd op MADI. De Pro Tools HD-systemen communiceren via SSL DeltaLinks, die zich presenteren als 4x 192i/o's. In totaal levert dat per systeem dus 64 in- en outputs op. Ook de sample-players en alle midi-outboard worden vertaald naar MADI. Een modulaire MADI-router doet dienst als "verkeersplein" voor de ruim 1.500 audiokanalen. Zo kan elke engineer per productie zelf bepalen hoeveel kanalen hij nodig heeft en vanuit welk systeem , omdat geen twee producties gelijk zijn. Bij zo'n complex geheel, waarbij meerdere studio's en een veelvoud aan digitale systemen met elkaar moeten communiceren, is een goede clocking essentieel. Een Mutec iClock, ondersteund door twee Mutec iD's (Wordclock-distributors) zorgt voor een stabiel geheel. Helios kreeg de opdracht om voor de bestaande en nieuwe apparatuur een kabelplan te ontwerpen en uit te voeren. Door de nauwe samenwerking met Martijn zijn heel specifieke wensen omgezet in een uniek totaalconcept dat een prominente plek zal innemen in de Nederlandse pro-audiomarkt.

http://www.smp-studio.nl