Studio Hub Rasker

  Friday 14 April 2017, 17:17
Hub Rasker is een particuliere klant die enkele maanden geleden een bezoekafspraak met ons maakte. Hij was bezig zijn professionele carrière af te bouwen en wilde een oude jeugdliefde nieuw leven in blazen.  Vorige week stuurde hij ons op eigen initiatief onderstaande tekst. We zeggen het er maar even bij want anders denk je misschien dat we Hub hebben gesponsord om hem dit laten te schrijven.

Als we gaan - Released on: 2020-05-01

Oeffelt (Lb), 2 april, 2017

Studio Hub Rasker

Al een tijd liep ik met de gedachte rond om mijn oude hobby, het componeren en opnemen van eigen liedjes, serieus op te pakken. In het verleden had ik al eens wat liedjes geschreven en met Cubase en een beperkte homestudio heb ik toentertijd diverse leuke songs opgenomen.

Met wat meer budget en veel meer vrije tijd dan voorheen ben ik naar Helios gegaan en heb mijn plannen voorgelegd. De keuze voor Helios was ingegeven door het feit dat die club al zolang bestaat en ik ze al jaren met regelmaat tegenkom in de diverse muziekbladen. Mijn indruk: dit zijn niet de welbekende dozenschuivers maar een gedegen team van vakmensen met een enorme praktijk ervaring.

Het eerste gesprek wat ik met Ulmt had was ronduit prettig. Hij nam ruim de tijd voor me. Ik heb hem mijn plan voorgelegd en we zijn samen gaan zoeken naar de meest geschikte oplossing voor mijn studio. De oplossing voor mij was een combinatie van het digitale en het analoge domein. De gemakken en mogelijkheden die een DAW biedt,  gecombineerd met de sound en de feel van een analoge tafel en diverse analoge randapparatuur passen bij mijn manier van denken en muziekschrijven.

De apparatuur en software die we samen uitgezocht hebben sluit goed aan bij mijn wensen en muziekstijl en past uitstekend in mijn budget. Dezelfde dag heeft Ulmt mij een demonstratie gegeven van PSI monitoren.  De monitoren maken nu deel uit van mijn setup. Overtuigend!

De dagen daarna heb ik de apparatuur lijst met offerte , het bekabelingsplan en wat verdere informatie ontvangen.  Ook zijn we tot een afspraak gekomen om een akoestische meting te doen in mijn studioruimte.

De akoestische meting door Frits was prettig en verhelderend. Intuïtief had ik mijn ruimte al vrij goed  akoestisch behandeld. Met wat aanvullende tips en de wetenschap dat er op een bepaalde plek in mijn ruimte een behoorlijke dip in het laag zit kon ik de uitvoering  van mijn plannen met goed vertrouwen tegemoet zien.

Helios adviseerde me de iMac die ik voor mijn studio wilde gaan gebruiken rechtstreeks  bij Apple te bestellen.  Ik heb de machine bij Helios laten afleveren waarna Zip de installatie van de software uitvoerde.

In de weken daarna druppelden de bestelde apparaten binnen bij Helios. Ulmt hield me op de hoogte hiervan met af en toe een belletje of een  foto van een steeds verder uitdijende pallet.

In de tussentijd heb ik mijn studiomeubel ontworpen en uitgevoerd.

Zip kwam met zijn tot de nok toe volgeladen stationwagen naar mijn huis toe om de spullen te installeren. Samen rackapparatuur inbouwen, kabels aansluiten, testen. Professioneel, leuk en leerzaam. Kabel werden voorzien van labels zodat het voor mij een overzichtelijk geheel zou blijven.

Aan het eind van de dag gaf Zip me een spoedcursus "my first studio" en vanaf dat moment kon ik aan de slag. Ook kreeg ik enkele dagen later een overzichtelijk blokkenschema van hem in mijn mailbox.

Een belangrijk detail om te vermelden:  Toen ik Ulmt vroeg een stereo set AKG C414 XLS bij mijn bestelling te voegen zei hij: Je bent een dief van je eigen portemonnee als je die bij ons koopt. Een grote muziekwinkel in het zuiden van Duitsland heeft nu wel een heel aantrekkelijke aanbieding, bestel de microfoons beter daar!

Veel vakkennis, eerlijke voorlichting en een persoonlijke benadering. Mijn redenen om met Helios in zee te gaan!

Op dit moment verdiep ik me via een videocursus van Everlearn in de mogelijkheden van ProTools.

De voorzichtige eerste resultaten zijn een feit. Ik heb er zin in!

Voor de mannen van Helios enkel hulde, een prettige club vaklieden.

Hub Rasker