studio-eleven

  Friday 01 October 2010, 16:57

Sinds 1 oktober j.l. is Nederland een bijzondere opnamestudio rijker. Bijzonder omdat "studio-eleven" beschikt over een akoestisch gecontroleerde opnameruimte zoals die tegenwoordig niet meer kan worden gebouwd.

Marcel Booij van Broadcast Facilitiues Nederland (BFN): "Wanneer je vandaag de dag een opnameruimte wilt bouwen zoals hier, zijn de kosten zo hoog dat de exploitatie ervan niet haalbaar is. Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we kunnen beschikken over een fantastisch klinkende ruimte die is gebouwd in een tijd dat hiervoor nog ruim budget was. In deze studio hebben de laatste 50 jaar talloze gerenommeerde muzikanten hun LP's en CD's opgenomen. Van soloartiesten tot complete orkesten. Keer op keer kregen we van hen te horen hoe geweldig de studio klonk.

Ruim een jaar geleden sloegen BFN en Frans de Rond (Huis van Eustachius) de handen ineen met als doel de exploitatie van deze fraaie ruimte nieuw leven in te blazen. Tezamen met Helios Pro Audio Solutions werd de akoestiek van de regieruimte aangepast, de infrastructuur gemoderniseerd (voor de kenners: MADI optisch), randapparatuur vernieuwd en niet onbelangrijk: er werd geïnvesteerd in een hoogwaardig afluister/monitorsysteem. Na een uitgebreid vergelijkingstraject is uiteindelijk gekozen voor Grimm Audio LS-1. Frans de Rond hierover:" We hebben hier denk ik wel zo'n 10 sets monitors in de studio gehad van diverse merken. De keuze was niet eenvoudig maar uiteindelijk bleek LS-1 voor ons de ideale monitor te zijn".

"studio-eleven acoustic recordings" richt zich op de genres Jazz, Klassiek, Wereldmuziek, Hoorspelen, Volksmuziek en overige genres als Brassband, Harmonie en Fanfare.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Booij van Broadcast Facilities Nederland. via message@studio-eleven.nl  of tel: 035-6724389 of kijk op www.bfn.nl