MacOS 11 Big Sur nog even niet

Vrijdag 06 november 2020, 17:07 • 683 keer gelezen
MacOS 11 Big Sur nog even niet

Binnenkort brengt Apple MacOS 11 ofwel "Big Sur" uit. In MacOS11 is heel wat veranderd. Op dit moment zijn er nog allerlei compatibiliteitsproblemen met deze versie van MacOS, en die zullen bij het officiële verschijnen ervan nog zeker niet verholpen zijn. Ook wordt er waarschijnlijk een nieuwe Apple laptop met een Apple processor gelanceerd. Hoe goed die werkt, weet nog niemand.

Ons advies is om voorlopig de kat uit de boom te kijken en niet meteen je OS te upgraden of zo'n nieuwe Mac te kopen.

Zip Boterbloem


Nieuwe studio voor Sub Bass Music Group

Donderdag 29 oktober 2020, 10:14 • 760 keer gelezen
Nieuwe studio voor Sub Bass Music Group Zelden zijn we een organisatie tegengekomen die zo snel kan "schakelen" als Sub Bass Music Group (SBMG).  We kennen de mensen achter Sub Bass al enige jaren. In oktober 2019 liet medeoprichter Sebastiaan Brouwer me weten dat men van plan was de bestaande studio opnieuw te laten bouwen. Ditmaal volledig akoestisch verantwoord.

Hi-Visit Helios in Haarlem: ATC laat de zon schijnen

Woensdag 21 oktober 2020, 15:07 • 683 keer gelezen
Hi-Visit Helios in Haarlem: ATC laat de zon schijnen

We zijn bijzonder vereerd dat Ruud Jonker namens Neerlands oudste online audiomagazine hifi.nl, hier een interview heeft afgenomen, vervolgens heeft uitgeschreven en heeft geplaatst. Geheel in lijn met de doelgroep van hifi.nl ligt het accent in dit interview op hifi-producten. En dan met name op ATC. Maar het geeft tevens een mooi beeld van ons bedrijf door de jaren heen.

Lees verder op hifi.nl


Nieuwe ‘Sound Studios' voor MediaMonks

Maandag 19 oktober 2020, 16:43 • 406 keer gelezen
Nieuwe ‘Sound Studios' voor MediaMonks In 2018 is het Nederlandse MediaMonks samengegaan met het nieuwe S4Capital van Sir Martin Sorrell. Door de enorme groei sinds de fusie is het creatieve productiebureau recent verhuisd naar een groter pand in Hilversum, niet ver van Hotel Gooiland waar het bedrijf ooit in de kelder begon. In het voorjaar van 2019 is MediaMonks met Helios in gesprek gegaan over de realisatie van twee geluidsstudio's voor het nieuwe kantoor, een voormalige dependance van de HKU. Voor de akoestische bouw is samengewerkt met Ron van Kroonenburg van Massa Acoustics.

Sander van der Heide over HPA4

Donderdag 24 september 2020, 17:30 • 1396 keer gelezen
Sander van der Heide over HPA4 Voor een mastering-engineer is het streven naar een pure audioweergave vaak een eindeloze zoektocht. Sinds de intrede van digitale audio zijn de spelregels volledig veranderd. Een digitale audiostream wordt middels een DA-converter omgezet naar analoge audio en vervolgens aangeboden aan het afluistersysteem.

Crip Theeuwes over ATC SCM25A

Maandag 14 september 2020, 18:02 • 969 keer gelezen
Crip Theeuwes over ATC SCM25A

"Veel engineers/producers wandelen langs hetzelfde pad waarin tijdens de beginjaren van hun carrière er allerlei speakers langskomen die ze later niet echt meer willen herinneren. Gaandeweg het proces neemt onze luistervaardigheid toe en onze honger naar die ene speakerset ook! De ATC is geen speaker voor een beginner. Gewoon omdat als iemand die deze toch wel heilige wandeling langs al die modellen niet bewandeld heeft, hij niet in staat is om de meerwaarde van die ene te kunnen waarderen. En welke is die ene dan? Na dertig jaar audio heb ik dit verdiend: ATC SMC25."

Crip Theeuwes, Volver Studio
info@volverstudio.com


Joe Chiccarelli Talks About Using ATC Studio Monitors

Woensdag 05 augustus 2020, 18:17 • 1463 keer gelezen
Joe Chiccarelli Talks About Using ATC Studio Monitors

Wat we heden ten dage ook van Noord America mogen vinden, het blijft het land waar veel grote artiesten hun oorsprong hebben. En dat maakt de producers en engineers  van die artiesten eveneens erg interessant. Een daarvan is Joe Chiccarelli. Deze multi-Grammy award winning producer/engineer begon zijn audiocarrière in de tachtiger jaren en heeft sindsdien gewerkt met o.a. Frank Zappa, The White Stripes, The Killers, Counting Crows en Morrissey. Zo'n man heeft wat te vertellen.