Helios levert nieuwe studio-inrichting aan Top Format

Vrijdag 23 juni 2017, 14:54 • 54 keer gelezen
Helios levert nieuwe studio-inrichting aan Top Format

Top Format, een van Nederlands langst bestaande en bekendste jingle-, commercial en audioproductie-bedrijven verhuist over enkele weken naar een riant nieuwbouwpand aan de Maus Gatsonidesweg in Haarlem. Hemelsbreed nog geen 800 meter bij ons vandaan.

Naast ontvangsthal en kantoren, biedt het pand onderdak aan drie regie- en twee studioruimtes. De afwerking is naar verwachting medio juli gereed waarna wij de technische invulling voor onze rekening zullen nemen. Een groot deel van de apparatuur wordt hierbij vernieuwd. De audio-infrastructuur is netwerkgebaseerd doormiddel van DANTE interfaces.


Opening Exalto Studio's

Dinsdag 23 mei 2017, 18:16 • 186 keer gelezen
Opening Exalto Studio's Zondag 21 mei 2017 is Exalto Studio's in Haarlem feestelijk geopend. De sfeer was geweldig, het eten heerlijk. Dankzij het mooie weer speelde de band in de openlucht.m905 Phono Pre-amp optie

Donderdag 23 maart 2017, 08:59 • 867 keer gelezen
m905 Phono Pre-amp optie

De A905-PHONO maakt het mogelijk een draaitafel direct aan te sluiten op een Grace Design m905 monitor controller. Op de remote control van de m905 kan de ongebalanceerde analoge input worden ingesteld om of line level of phono level met RIAA correctie te accepteren. Grace Design omschrijft de kwaliteit van deze optie als "Audiofiel".


Waarom Dante?

Vrijdag 10 maart 2017, 16:43 • 952 keer gelezen
Waarom Dante?

Met regelmaat schrijven we over Dante. Met toenemend enthousiasme. Want Dante maakt het ontwerpen en uitvoeren van audio-netwerksystemen een stuk eenvoudiger terwijl de gebruiksmogelijkheden juist toenemen.

Heden ten dage hebben de meeste professionele audiosystemen een digitaal hart. Voor de bewerking van digitale audio maken we gebruik van een computer. Computers zijn onderling verbonden via een IP-netwerk. Het is daarom niet meer dan logisch dat audiosystemen op dezelfde manier elkaar worden verbonden.

Zip test nieuwe Lynx LT-DANTE

Vrijdag 03 maart 2017, 15:53 • 779 keer gelezen
Zip test nieuwe Lynx LT-DANTE

Ze zijn eindelijk binnen, de Lynx LT- DANTE kaarten. Met zo'n kaart maak je van je Aurora 8 of 16 een heuse netwerk audio-interface. Dus snel een kaart ingebouwd in onze demo Lynx Aurora 16 voor een test.

Onze Aurora had geen update nodig. De huidige firmware versie 28 werkt ook met de LT-DANTE. Dus kaartje erin, Aurora aanzetten, clock/analog out/digital in allemaal op standje "Lslot", ethernetkabeltje in de wand en ja hoor, op mijn kantoor-PC †kan ik meteen alle 32 in- en 32 outputs patchen. Een typisch geval van plug & play, dus.


ICP Studio's Blown Away by ATC SCM45A

Vrijdag 03 maart 2017, 10:39 • 733 keer gelezen
ICP Studio's Blown Away by ATC SCM45A

Na intensieve luistertests, begin dit jaar, heeft ICP Studio's in Brussel met overtuiging gekozen voor ATC SCM45A. In hun studio B liggen deze forse near fields (of zijn het nou toch mid fields?) op de meterbrug van de Neve 88R.

ICP schrijft op hun facebook pagina:
We're blown away by our new ATC Loudspeaker Technology Ltd SCM45A monitors ...
Sounding big and sweet in Studio B !

De demo en levering is gedaan door onze Belgische ATC dealer iDEAL Audio.


Helios verbouwt

Donderdag 02 maart 2017, 18:24 • 1076 keer gelezen
Helios verbouwt

Relaties die ons de laatste jaren hebben bezocht weten dat je bij binnenkomst linksaf sloeg om in onze showroom te geraken. Dat is binnenkort verleden tijd. We zijn momenteel druk met het bouwen van een nieuwe showroom. Deze bevindt zich in het verlengde van de entree. Na 26 jaar werd het hoog tijd voor een opfrisbeurt. Nieuw plafond, nieuwe vloer, nieuwe wanden, nieuwe verlichting, alles nieuw. Ook het magazijn wordt aangepakt met als gevolg een meer efficiŽnte en overzichtelijke indeling.†

Het pand oogt vanwege deze verbouwing wat rommelig en stoffig maar het is het lijden waard. We kunnen niet wachten de nieuwe showroom in gebruik te nemen. Kom je binnenkort eens kijken?