Relay-Controlled Volume

Dinsdag 17 april 2018, 14:51 • 70 keer gelezen
Relay-Controlled Volume

Je zou denken dat er over volumeregeling in het analoge domein niet bijster veel valt te vertellen. Het tegendeel is waar. Het ontwerpen van een echt vervormings- en ruisarme volumeregeling is wel degelijk rocket science. Naar aanleiding van een nieuw ontworpen circuit, toegepast in hun HPA4 voorversterker/hoofdtelefoonversterker, doet John Siau van Benchmark Media haarfijn uit de doeken hoe het moet en ook hoe het niet moet. Voor de audiofiel en voor de fijnproever. Relay-Controlled Volume


Lynx Aurora (n) Configurator

Dinsdag 17 april 2018, 12:23 • 60 keer gelezen
Lynx Aurora (n) Configurator Lynx Aurora (n) is een 32 I/O modulair platform waarbij je zelf de in- en uitgangsstructuur kunt kiezen. Totaal zijn er 4 slots voor I/O's en een slot voor de interfacekaart (USB/HD/TB/Dante). Per I/O slot kun je kiezen voor een 8-kanaals AD/DA kaart, een 16 I/O AES kaart (LM-DIG) of een 4 kanaals pre-amp kaart (LM-PRE4). Om te zien welke optiekaarten met elkaar te combineren zijn heeft Lynx een Configurator online gezet. je vindt hem onder aan deze pagina.

Alpha Audio Road Trip Zwitserland: PSI Audio

Vrijdag 30 maart 2018, 13:23 • 232 keer gelezen
Alpha Audio Road Trip Zwitserland: PSI Audio

Alpha Audio bracht onlangs een bezoek aan het Zwitserse bedrijf Relec. Die naam zegt je waarschijnlijk niet zoveel maar het is de fabrikant achter het merk PSI Audio. De Alpha-mannen maakten een 22 minuten durend video-interview met CEO Roger Roschnick. En geloof ons, als je in actieve luidsprekertechniek ge√Įnteresseerd bent dan blijft de video boeien tot het eind.

Eigenlijk heeft het Alpha Audio team gedaan wat wij zelf al veel eerder hadden moeten doen. Dus bij dezen: heren, hartelijk dank voor de moeite. Het wordt zeer gewaardeerd.


Mijn ervaringen met de PSI AVAA actieve laag-absorber

Dinsdag 13 maart 2018, 17:27 • 853 keer gelezen
Mijn ervaringen met de PSI AVAA actieve laag-absorber

Mijn ruimte heeft in de basis geen ongunstige akoestische eigenschappen: 50 vierkante meter oppervlak, goede verhoudingen tussen lengte, breedte en hoogte, en veel akoestische maatregelen in de vorm van VPR-basstraps, diffusors en rockwool panelen op de kritieke plaatsen voor vroege reflecties. Dit alles leidt tot een prima frequentierespons en een behoorlijk evenwichtige uitklinktijd. Op papier geen vuiltje aan de lucht dus. Maar zelfs in de lichte mate waarin staande golven in mijn ruimte aanwezig zijn, geven ze toch een wat wazig gevoel in het laag. Het is niet storend in de zin dat het niet overduidelijk resoneert, maar het maakt de plaatsing diffuus: het laag lijkt van alle kanten te komen, en hoewel het gemiddeld gezien wel in balans klinkt, is het toch lastig om precies te horen wat je doet in het onderste octaaf. Vandaar dat ik toch wel benieuwd was naar de PSI AVAA, een wonderlijk kastje dat onder de 150Hz als 'stofzuiger' werkt.


PSI Audio and Broadcast

Maandag 12 maart 2018, 12:32 • 320 keer gelezen
PSI Audio and Broadcast

PSI Audio Press Release
PSI Audio offers a wide range of products for the broadcast industry. The models A14-M Broadcast, A17-M, A21-M, A25-M and A214-M can all be fitted with grilles to protect the membranes and special brackets to mount them onto walls or stands. Thus they provide maximum sound precision even in very confined spaces such as OB vans. Enhanced by subwoofers A125-M or A225-M, the monitors provide a full, flat frequency range and perfect phase response that makes it easy to build even complex speaker setups and change between studios. The vivid stereo image represents perfect sound placement in both stereo and surround, while the quality of the reproduction allows for long listening sessions without breaks. With an active bass trap AVAA C20, a PSI Audio broadcast system maximizes productivity, speed and efficiency while sporting a very small footprint.


Audio Show Alkmaar 2018

Maandag 05 maart 2018, 15:33 • 274 keer gelezen
Audio Show Alkmaar 2018   Ook dit jaar waren wij weer present op Audio Show Almaar. De sfeer was als vanouds ontspannen en er was weer veel moois te zien. We presenteerden er de ATC Entry Series, Artnovion Akoestiek, Mutec MC3+ USB en de Benchmark DAC3. Menigmaal kregen we van een bezoeker te horen dat ATC toch wel het mooiste was dat hij op deze show hadden gehoord. Natuurlijk is zo'n mening subjectief. Maar het laat zien dat de dynamische en realistische weergave die ATC luidsprekers kenmerkt, een bepaalde groep luisteraars bijzonder aanspreekt.

Voor een impressie van de gehele show raden we je aan eens te kijken naar de video's van Alpha-Audio. Overview, nabespreking.


Headhunterz mixt op ATC SCM110A SL Pro

Donderdag 25 januari 2018, 13:54 • 1342 keer gelezen
Headhunterz mixt op ATC SCM110A SL Pro

Headhunterz heeft zichzelf  recentelijk een nieuwe studio cadeau gedaan. En hij is er blij mee. Erg blij mee. En terecht.

Zijn compacte studio is ontworpen door Ron van Kroonenburg van Massa Acoustics. Hij heeft het voor elkaar gekregen om in zeer compacte control room, ATC SCM110A SL Pro's main monitoren, "sofit mount " in te bouwen. Ron paste hierbij een ingenieus systeem toe van tuien- en veren. Hierdoor ontstaat een optimale ontkoppeling in combinatie met hoge stijfheid. Aan de isolatie van de studio is veel aandacht besteed. Ondanks het forse monitorsysteem is er geen overspraak naar de aanliggende ruimtes.