Audio bij de film The Life Ahead

Maandag 15 maart 2021, 16:00 • 259 keer gelezen
Audio bij de film The Life Ahead Geluidsmixer Maurizio Argentieri vertrouwt op toekomstbestendige Metric Halo interfaces voor de veelgeprezen Sophia Loren-film, The Life Ahead.

Safety Harbor, Florida - Maart 2021:  In The Life Ahead speelt de gevierde actrice Sophia Loren een rol waarvan velen voorspellen dat het haar weer een Oscar zal opleveren. Critici hebben The Life Ahead geprezen als een van de beste films van het jaar.

Audio Industry Icon Rupert Neve dies at 94

Maandag 15 februari 2021, 10:09 • 263 keer gelezen
Audio Industry Icon Rupert Neve dies at 94 Wimberley, Texas, February 13, 2021 — Rupert Neve, an innovator and business owner whose analog audio equipment designs have become an essential component in music recording, live sound production and home hi-fi systems, died on February 12, 2021 in Wimberley, Texas, due to non-Covid pneumonia and heart failure. He was 94.

Drie ruimtes akoestisch behandeld bij Fontys Rock Academie

Maandag 01 februari 2021, 15:26 • 583 keer gelezen
Drie ruimtes akoestisch behandeld bij Fontys Rock Academie In januari 2020 hebben we voor Fontys Hogescholen in Tilburg (Rock Academie) twee volledig op zichzelf staande ruimtes mogen bouwen. Geluidstechnisch geïsoleerd en intern akoestisch geoptimaliseerd.  Op basis van dit positieve resultaat hebben voor hen de afgelopen maand een drietal ruimtes akoestisch mogen behandelen.

MacOS 11 Big Sur nog even niet

Vrijdag 06 november 2020, 17:07 • 1239 keer gelezen
MacOS 11 Big Sur nog even niet

Binnenkort brengt Apple MacOS 11 ofwel "Big Sur" uit. In MacOS11 is heel wat veranderd. Op dit moment zijn er nog allerlei compatibiliteitsproblemen met deze versie van MacOS, en die zullen bij het officiële verschijnen ervan nog zeker niet verholpen zijn. Ook wordt er waarschijnlijk een nieuwe Apple laptop met een Apple processor gelanceerd. Hoe goed die werkt, weet nog niemand.

Ons advies is om voorlopig de kat uit de boom te kijken en niet meteen je OS te upgraden of zo'n nieuwe Mac te kopen.

Zip Boterbloem


Nieuwe studio voor Sub Bass Music Group

Donderdag 29 oktober 2020, 10:14 • 1403 keer gelezen
Nieuwe studio voor Sub Bass Music Group Zelden zijn we een organisatie tegengekomen die zo snel kan "schakelen" als Sub Bass Music Group (SBMG).  We kennen de mensen achter Sub Bass al enige jaren. In oktober 2019 liet medeoprichter Sebastiaan Brouwer me weten dat men van plan was de bestaande studio opnieuw te laten bouwen. Ditmaal volledig akoestisch verantwoord.

Hi-Visit Helios in Haarlem: ATC laat de zon schijnen

Woensdag 21 oktober 2020, 15:07 • 1281 keer gelezen
Hi-Visit Helios in Haarlem: ATC laat de zon schijnen

We zijn bijzonder vereerd dat Ruud Jonker namens Neerlands oudste online audiomagazine hifi.nl, hier een interview heeft afgenomen, vervolgens heeft uitgeschreven en heeft geplaatst. Geheel in lijn met de doelgroep van hifi.nl ligt het accent in dit interview op hifi-producten. En dan met name op ATC. Maar het geeft tevens een mooi beeld van ons bedrijf door de jaren heen.

Lees verder op hifi.nl


Nieuwe ‘Sound Studios' voor MediaMonks

Maandag 19 oktober 2020, 16:43 • 789 keer gelezen
Nieuwe ‘Sound Studios' voor MediaMonks In 2018 is het Nederlandse MediaMonks samengegaan met het nieuwe S4Capital van Sir Martin Sorrell. Door de enorme groei sinds de fusie is het creatieve productiebureau recent verhuisd naar een groter pand in Hilversum, niet ver van Hotel Gooiland waar het bedrijf ooit in de kelder begon. In het voorjaar van 2019 is MediaMonks met Helios in gesprek gegaan over de realisatie van twee geluidsstudio's voor het nieuwe kantoor, een voormalige dependance van de HKU. Voor de akoestische bouw is samengewerkt met Ron van Kroonenburg van Massa Acoustics.